Ethereum 2.0’a kilitlenen ETH 7 ayda %65 değer kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum 2.0 yatırma sözleşmesine stake edilen Ether’lerin (ETH) değeri, kripto piyasasının tepe yaptığı Kasım 2021’den beri yüzde 65’ten fazla düşüş gösterdi.

Zincir üstü analiz kaynağı Glassnode, 6 Temmuz’da yayınlanan raporunda Ethereum 2.0 yatırma sözleşmesine Ether stake edenlerin yatırımındaki büyük değer kaybına ışık tuttu. Sözleşmeye yatırılan ETH’lerin dolar değeri, her gün daha fazla kripto para yatırılmasına rağmen düşmeye devam ediyor.

Ethereum 2.0, günümüzde DeFi, NFT ve oyun gibi birçok alanda projenin temel olarak kullandığı layer-1 blockchain ağı Ethereum’un iş ispatı (PoW) mutabakat mekanizmasının hisse ispatı (PoS) ile değiştirilmesini ifade ediyor. Beacon Chain ile başlayan bu geçiş sürecinde, PoS ağında doğrulayıcı olmak isteyen Ethereum kullanıcılarının en az 32 ETH stake etmesi gerekiyor.

Kasım 2020’de başlatılan yatırma sözleşmesine stake edilen ETH’lerin ne zaman çekilebileceği ise henüz belirlenmedi. Sözleşmeye yatırılan toplam ETH miktarı ise 12,98 milyon ETH, yani dolaşımdaki arzın yüzde 10,9’unu buldu.

Glassnode’a göre bu miktarın yüzde 62’sini oluşturan 8,02 milyon ETH Kasım 2021’den önce, kalan yüzde 38’i ise bu tarihten sonra sözleşmeye yatırıldı.

8,02 milyon ETH, en büyük altcoin’in 4.800 doların üzerinden işlem gördüğü Kasım 2021’de 39 milyar dolardan fazla ediyordu. Ne var ki, sözleşmeye kilitlenen ETH’nin dolar değeri, aradan geçen süreye ve stake edilen ek neredeyse 5 milyon Ether’e rağmen 25,65 milyar dolara geriledi.

ETH 2.0’a stake edilen kripto paraların dolar değer. Kaynak: Glassnode

Rapora göre Ethereum 2.0 doğrulayıcıları, ağa ETH başına ortalama 2.390 dolardan kripto para kilitledi. Ether’in günümüzde 1.100 dolar civarından işlem gördüğü düşünülürse, sözleşmeye ETH kilitleyenlerin ortalama zararının yüzde 55 olduğu görülüyor. Glassnode, kârda olan staker’ların oranının ise yalnızca yüzde 17 olduğunu belirtti.

2022 ayı piyasası, ETH 2.0’a gösterilen ilgide de azalmaya yol açtı. Glassnode’a göre, 2020-2021 boyunca sözleşmede her gün ortalama 500 ile 1.000 arası yatırma işlemi gerçekleştiriliyordu. Günümüzde ise bu ortalama değer 122’ye kadar geriledi.

ETH 2.0 sözleşmesinde yapılan yeni yatırma işlemi sayısı. Kaynak: Glassnode

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum 2.0’a kilitlenen ETH 7 ayda %65 değer kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!