Madenci Satışları Devam Ediyor: Core Scientific Haziran Ayında 7.202 Bitcoin (BTC) Sattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasada yaşanan son düşüş nedeniyle madencilik faaliyetlerinin karlılığının azalması, birçok şirketi satış yapmaya zorluyor. Son olarak Kuzey Amerika’nın en büyük kripto para madencilerinden biri olan Core Scientific, haziran ayında 167 milyon dolar değerinde 7.202 Bitcoin (BTC) satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Core Scientific, 5 Temmuz Salı günü yaptığı açıklamada ekipman ödemeleri, ek veri merkezi kapasitesine yapılan sermaye yatırımları ve planlı borç ödemeleri yapmak için haziran ayında 23.000 dolar ortalama ile 167 milyon dolar değerinde 7.202 Bitcoin satışı gerçekleştirdiğini belirtti. Gerçekleşen satış, mayıs ayında bilançosunda toplam 8.058 Bitcoin bulunduran şirketin varlıklarının çoğunluğunu temsil etti.

Core Scientific CEO’su Mike Levitt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin piyasada yaşanan düşüş ortasında likiditeyi artırmak ve bilançosunu güçlendirmek için çalıştığını belirtti.

Bu zorlu ortamı karşılamak için bilançomuzu güçlendirmek ve likiditeyi artırmak için çalışıyoruz. Sermaye piyasaları zayıflarken, faiz oranları yükselirken ve ekonomi tarihi enflasyonla uğraşırken sektörümüz muazzam bir stres yaşıyor. Şirketimiz geçmişte krizlere başarıyla dayandı ve mevcut piyasa kargaşasını yönetme yeteneğimize güveniyoruz.

Gerçekleştirdiği satışın ardından haziran ayı sonunda bilançosunda 1.959 Bitcoin ve yaklaşık 132 milyon dolar nakit bulunan Core Scientific, ileriye dönük olarak işletme giderlerini ve emekli borçlarını ödemek, büyümeyi finanse etmek ve likiditeyi korumak için madencilik faaliyetlerinden elde ettiği Bitcoin’lerin bir kısmını satmaya devam etmeyi planlıyor.

Açıklamaya göre Oklahoma ve Teksas‘ta genişleme planları bulunan şirket, haziran ayında madencilik faaliyetlerinden elde edilen günlük Bitcoin üretiminin %14 artarak ortalama 34,8 BTC‘den 39,8 BTC‘ye yükselmesine rağmen mayıs ayına oranla %2,8 düşüşle 1.106 Bitcoin üretebildi.

Ayrıca ay sonunda saniyede 10,3 exahash (EH/s) madencilik hash oranına sahip olan Core Scientific, yıl sonuna kadar 30 EH/s‘ye ulaşmayı hedefliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madenci Satışları Devam Ediyor: Core Scientific Haziran Ayında 7.202 Bitcoin (BTC) Sattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!