Bitcoin-Dolar Ters Korelasyon 17 Ayın Zirvesinde! Sırada Ne Var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa uzmanları, dolar rallisinin 2022’nin sonuna kadar durmasını veya düzeltilmesini bekliyor. Bitcoin (BTC), 2022’nin başından beri ABD dolarının tersi yönde hareket ediyor. Ancak şimdi bu ters ilişki her zamankinden daha aşırı durumda.

Bitcoin ve dolar zıt yönlere gidiyor

Özellikle, BTC ile USD arasındaki haftalık korelasyon katsayısı, 3 Temmuz’da sona eren haftada sıfırın altında 0,77’ye düştü. Bu 17 ayın en düşük seviyesi. Bu arada, TradingView verilerine göre, Bitcoin’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ile korelasyonu aynı haftalık seansta sıfırın üzerinde 0,78’e ulaştı.

BTCBTC ve ABD doları korelasyon katsayısı / Kaynak: TradingView

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed, yükselen enflasyonu frenlemek için gösterge faizleri artırdı. Bu artırımlar, resesyon korkularını tetikledi. Bütün bunların arasında bu piyasaların yıldan bugüne gösterdiği performans da bunun başlıca nedeni.

Örneğin Bitcoin, 2022’de %60’ın üzerinde kayıp yaşarken, Nasdaq’ın aynı dönemdeki getirileri eksi %29,72 civarında. Öte yandan USD, ABD doları endeksi (DXY) Ocak 2003’ün en yüksek seviyesi 105,78 civarında gezinerek öne çıktı.

BitcoinBTC vs. DXY vs. NDAQ haftalık fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Dolar daha da yükselir mi?

Fed, traderların ön uç türev sözleşmelerini nasıl fiyatlandırdığına bağlı olarak gösterge faizleri artırmaya mecbur görünüyor. Özellikle, trader’lar Fed’in Temmuz ayında oranları 75 baz puan (bps) artırmasını bekliyorlar. Ayrıca, Fed’in mevcut %1,25-%1,5 aralığından bu yıl sonuna kadar faizleri %3,3’ün üzerine çıkarmayacağına da bahse giriyorlar.

Bununla birlikte, 2023’ün ilk çeyreğine kadar %3,4’e bir baskının, Fed’in agresif sıkılaştırmasını geri çevirmesine neden olması muhtemel. Ayrıca bunun, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, gelecek yılın sonuna kadar 50 baz puanlık bir indirime yol açması olası.

BitcoinFed’in faiz oranı hedefindeki değişiklikler / Kaynak: TradingView

JPMorgan tarafından ankete katılan Wall Street analistlerine göre, enflasyon verileri soğursa erken bir faiz indiriminin gerçekleşmesi mümkün. Böylece yatırımcıların dolara olan iştahının sınırlanması muhtemel. Dikkat çekici bir şekilde, yaklaşık %40’ı doların mevcut fiyat seviyelerinde ( 105 civarında) 2022’yi bitireceğini öngörüyor.

Bu arada, %36’lık bir başka bahis, doların yıl kapanışından önce düzeleceği yönünde. Neuberger Berman’ın küresel para birimi başkanı Ugo Lancioni, şunları söylüyor:

Döviz, doğrusal bir dünya değildir. Bir noktada işler tersine dönüyor. Şahsen bir noktada doları açığa alma eğilimim var.

BTC

Bitcoin 2022’de dibe vuracak mı?

Buna ek olarak, doların 2022’nin geri kalanında rallisine devam etme yeteneğinin, klasik bir teknik model tarafından engellenmesi mümkün. İlk olarak bağımsız piyasa analisti Agres tarafından tespit edilen DXY’nin çift tepe modeli bunu gösteriyor. Model, arka arkaya iki en yüksek seviyesi ve 103,81 ortak destek seviyesi nedeniyle kısmen doğrulandı.

Teknik analizin bir kuralı olarak, fiyat desteğin altına düştüğünde ve aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi yapının maksimum yüksekliği kadar düştüğünde, çift tepe modelinin çözülmesi olası.

BitcoinDXY günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Sonuç olarak, DXY’nin çifte en yüksek kâr hedefi, 3 Temmuz fiyatına göre %3,25’in üzerinde bir düşüşle 101,8’e yaklaşıyor. Agres, “Dolar aşırı derecede satın alındı ​​ve aşırı ısındı” diyor. Buradan hareketle, önümüzdeki seanslardaki düzeltmesinin hisse senetlerine ve kripto para birimlerine fayda sağlayabileceğini de sözlerine ekliyor:

Sonunda, öyle görünmek (DXY) sert bir şekilde devrilecek. Bir erime senaryosu için mükemmel bir izdihamda. Dolar düştüğünde, hisse senetleri ve kripto rallisi başlar.

Bu arada, Bitcoin’in ‘MVRV-Z Skoru’ da tarihsel olarak keskin, uzun vadeli yukarı yönlü bir geri çekilmeden önce gelen bir aralığa düştü. Bu on-chain gösterge, Bitcoin’in 2022’de 15.600 dolar civarında düşebileceğini tahmin ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin-Dolar Ters Korelasyon 17 Ayın Zirvesinde! Sırada Ne Var?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!