Avrupa’dan İlk Spot Bitcoin ETF’ine Onay Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’dan ilk spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayı geldi. Temmuz ayında Jacobi Asset Management tarafından Amsterdam’da piyasaya sürülmesi beklenen ETF için onay kararı verildi.  

Avrupanın ilk spot ETF’i, piyasalarda “Jacobi Bitcoin ETF” adıyla işlem görecek ve Euronext Amerstdam‘da listelenecek. 4 trilyon dolardan fazla işlem hacmine sahip olan Euroenext, dünya çapında en yüksek hacimli borsalar arasında 5. olarak yer alıyor. Temmuz ayı itibariyle Avrupalı kurumsal ve profesyonel yatırımcılar yıllık %1,5’lik komisyon ücreti ile işlem gerçekleştirecekler.

Neden Spot Bitcoin ETF’i?

Jacobi Asset Management, eski bir Goldman Sachs yatırım bankacısı olan Jamie Khurshid tarafından 2021 yılında kuruldu. Şirket, “türlü blok zinciri, teknoloji, yatırım ve düzenleyici uzmanlardan” oluşuyor. Ceo Khurshid ETF hakkında şu yorumlarda bulundu:

Yatırımcıların, köklü ve güvenilir bir yatırım alt yapısı aracılığıyla bu heyecan verici varlık sınıfının temel performansına erişmelerini sağlayacağız. Amacımız, profesyonel yatırımcılar için dijital varlık yatırımını daha tanıdık ve kolay bir hale getirmek.

Şimdiye kadar dünyada farklı ülkelerde Bitcoin ETF’i onaylandı. Bu ülkeler arasında Kanada, Brazilya ve Jersey gibi ülkeler var fakat bunların bir çoğu ABD merkezli ETF’den çok daha küçük hacimlere sahipler. Bunun yanı sıra Jacobi Bitcoin ETF’i, dünyanın en büyük spot Bitcoin ETF’i olacak.

Avrupa’da spot bir Bitcoin ETF’ye izin verme hareketi, muhtemelen emeklilik fonları, yatırım fonları ve sigorta şirketleri gibi kurumlara şu anda mevcut olmayan, Bitcoin’e giden bir yol sağlayacaktır. Geleneksel yöntemlerle Bitcoin yatırımları için alternatif seçeneklerin olmaması göz önüne alındığında, bir spot Bitcoin ETF’nin Avrupa’da son derece popüler olma potansiyeli bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa’dan İlk Spot Bitcoin ETF’ine Onay Geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!