Avalanche Bridge, Core Wallet ile Bitcoin Desteğine Kavuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En aktif Blockchain ağlarından birisi olan Avalanche, yeni ürünleri ile birlikte gelişimini sürdürüyor. Kısa bir süre önce Core tarayıcı cüzdanını kullanıcılara açan Ava labs, Son olarak Avalanche Bridge ile birlikte Bitcoin ağına desteği başlattı. Bu destek ile birlikte Avalanche ağı kullanıcıları kolay bir şekilde Bitcoin ağı üzerinden transferlerini gerçekleştirebilecekler.

Avalanche Bridge, Bitcoin’e Doğrudan Köprü Çözümü Sunuyor

Ava Labs, Core adlı tarayıcı tabanlı yeni web3 cüzdanının bir parçası olarak Avalanche-Bitcoin köprüsünü de başlattı. Köprü, Bitcoin’i (BTC), BTC.b adlı Avalanche tabanlı bir token olarak etiketleyecek ve Avalanche’ın Platypus ve TraderJoe dahil DeFi protokollerinde kullanılmasına izin verecek.

Konu hakkında Ava Labs’tan bir sözcü The Block’a verdiği demeçte, şu ifadelere yer verdi:

İlginizi çekebilir: Kurumsal Yönetim için Etkin Bir Araç: Blockchain

“BTC’yi BTC.b ile köprülemeye devam ediyoruz. Aradaki fark, yerel BTC ile başlıyoruz (Ethereum’a köprülenmiş WBTC yerine), ardından Avalanche’daki varlığı BTC.b’ye sarıyoruz”

Köprü hakkında yapılan açıklamada, köprünün, Avalanche’ın Ethereum ile bağlanan köprüsünde kullanılan Intel SGX’in kullanıldığı belirtildi. Gelecekte bu köprü, Bitcoin kullanıcılarına DeFi Kingdoms ve Swimmer gibi Avalanche alt ağlarının yanı sıra Ethereum gibi diğer blok zinciri ağlarına da erişim sağlayacak.

Blockchain Köprüsü Nedir?

Blockchain köprüleri (Bridges), iki farklı ağın arasında iletişimin sağlanması olarak tanımlanabilir. Burada yatan mantık, iki farklı Blockchain ağının herhangi birinde gerçekleşen işlemin, köprü uzantısı ile işleme konulduğunda diğer ağda kaydedilmesidir. Avalanche Bitcoin örneğini ele alırsak, birisi Avalanche ağı üzerinden bir gönderim yaptığında, Bitcoin’e endeksli bir BTC.b ağa kaydedilir. Böylelikle işlem her iki ağda da güvenle saklanmış olunur.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avalanche Bridge, Core Wallet ile Bitcoin Desteğine Kavuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!