SEC’nin Eski Avukatına Göre Kripto Para Regülasyonları Sıkılaşabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski avukat ekibinden Howard Fischer, kripto para sektöründeki regülasyonların sıkılaşacağını düşünüyor.

Fischer, CoinDesk’e verdiği bir röportaj sırasında Celsius Network’ün birkaç gün önce aldığı kararı değerlendirdi.

Sektörün önde gelen borç alıp/verme platformlarından olan Celsius, piyasadaki “olağanüstü durumları” gerekçe göstererek para çekme işlemlerini geçici süreliğine durdurma kararı almıştı.

Fischer’ın yorumlarına göre SEC, Celsius olayının ardından kripto para sektöründeki piyasa bütünlüğünü, yatırımcıların güvenliğini ve şeffaflığı güvence altına alabilmek için daha çok çalışacak.

Eski SEC yetkilisine göre Celsius’un aldığı karar, “tek bir şirketi etkileyen” değil, başta “kripto cinsinden borç alıp/verme işlemleri” olmak üzere kripto para sektörünün tamamını etkileyen cinsten bir karar olacak.

Fischer, bunun kripto para regülasyonları üstündeki etkisini yorumlarken, bir “normale dönüş” beklediğini söyledi ve şunu ekledi:

“Kripto paralarla işlem yapan kurumlar, standart finans kurumları nasıl regüle ediliyorsa o şekilde regüle edilecek.”

Celsius ekibi, para çekme işlemlerini durdurmuş olmasıyla ilgili olarak bu haftanın başında bir açıklama yapıp, “regülatörlerle iş birliği yapmayı sürdüreceklerini” belirtmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’nin Eski Avukatına Göre Kripto Para Regülasyonları Sıkılaşabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!