Risk fonları BTC’nin yıl sonunda 25 bin doların altında olmasını beklemiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto risk fonu yöneticilerinin büyük çoğunluğu, yeni araştırmaya göre Bitcoin fiyatının yıl sonunda 25 bin doların altında olacağını düşünmüyor.

Büyük Dörtlü muhasebe şirketlerinden PricewaterhouseCoopers (PwC), “4’üncü Yıllık Küresel Kripto Risk Fonu Raporu”nda kripto risk (hedge) fonlarının 2022’deki durumuna ve bu fonlar arasındaki trendlere ışık tuttu.

CoinShares araştırmaları ve PwC’nin kripto ekibinin bulgularından yararlanılan rapora göre, kripto risk fonlarının 2020’de 3,8 milyar dolar ölçülen yönetilen varlıkların toplam değeri, 2021’de yüzde 8 civarı artış göstererek 4,1 milyar dolara ulaştı.

Kripto para alanında yatırım dışında hangi sektörlere hangi amaçlar ile yatırım yaptıkları ve hangi kripto paraları kullandıkları da sorulan fon yöneticileri, yüzde 86 oranında Bitcoin (BTC) gibi kripto paralara “değer saklama aracı” olarak yatırım yaptıklarını açıkladı.

Katılımcıların 78’i DeFi, yüzde 74’ü ise “altyapı” sektörlerine yatırım yaptığını belirtirken, bu sektörleri yüzde 51 ile “borsalar” ve yüzde 48 ile “eğlence” izledi.

Araştırma katılımcılarının yüzde 80’den fazlası piyasa değeri bakımından en büyük iki kripto para olan Bitcoin ve Ether’e (ETH) yatırım yaparken, portföyünün en az yarısını BTC’ye ayıranların oranı ise 2020’den 2021’e yüzde 56’dan yüzde 29’a geriledi.

BTC ve ETH’nin ardından en çok yatırım yapılan kripto paralar yüzde 51 ile Solana (SOL), yüzde 48 ile Polkadot (DOT), yüzde 45 ile Terra Classic (LUNC), yüzde 42 ile Avalanche (AVAX) ve yüzde 29 ile Uniswap (UNI) oldu.

Kripto fon yöneticilerine BTC fiyatının yıl sonunda ne olacağı tahminleri de soruldu. Nisan 2022’de sorulan BTC’ye ilişkin soruya, fon yöneticilerinin yüzde 42’sini oluşturan büyük bir kısmı 75-100 bin dolar aralığı cevabını verdi.

En büyük ikinci grup olan 50-75 bin dolar tahmininde bulunanlar ise yüzde 35’i oluşturuyor. BTC’nin 2022 sonunda 100 bin doların üzerinden işlem göreceğini düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 5 iken, mevcut durumda bulunduğu 25 bin doların altında olacağını düşünenlerin ise yok denecek kadar az olduğu görülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Risk fonları BTC’nin yıl sonunda 25 bin doların altında olmasını beklemiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!