Fed New York Başkanı: Para ve Ödemelerde Köklü Bir Dijital Değişime Hazır Olun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Federal Rezerv Bankası (Fed) Başkanı John Williams, para ve ödemelerde köklü bir dijital değişime hazır olunması gerektiğini söyledi.

John Williams, 1 Haziran Çarşamba günü New York Fed ve Columbia Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve dünya çapında merkez bankası yetkililerinin, akademisyenlerin ve finans sektöründen davetlilerin katılımıyla gerçekleşen para politikası uygulamasına ilişkin çalıştayın açılışında konuştu.

Tüm kripto para birimlerinin kripto dışı varlıklar tarafından desteklenmediğini vurgulayarak dijital varlık alanının çoğunu reddeden Williams, güvenli ve likit varlıklarla desteklenen dijital merkez bankası para birimleri (CBDC) ve stablecoinlerin yenilik potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Konuşmasında, dijital para birimlerinin gelecekteki olası etkisi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Williams, 2014 yılında bir gecelik ters repo (ON RRP) anlaşmalarının getirilmesinin etkilerine dikkat çekerek potansiyel değişiklikleri ele aldı.

ON RRP, bir Fed bankasının bir menkul kıymeti uygun bir finansal kuruma sattığı ve federal fon oranını hedef bir aralıkta tutmak amacıyla ertesi gün geri aldığı bir anlaşmadır. 2014 yılında gerçekleşen 2 trilyon dolarlık ON RRP anlaşması ile Fed’in bilançosunun yapısı önemli ölçüde değişmişti.

Williams ayrıca teknolojik değişikliklerden bağımsız olarak merkez bankasının rolünün aynı kaldığını vurguladı.

Merkez bankacıları olarak çevremizdeki dünyaya ayak uydururken sorumluluklarımızı yerine getirmeye odaklanmamız çok önemli.

Fed New York Başkanı: Para ve Ödemelerde Köklü Bir Dijital Değişime Hazır Olun isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed New York Başkanı: Para ve Ödemelerde Köklü Bir Dijital Değişime Hazır Olun
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!