JPMorgan, Bitcoin'in "makul değeri"ni tekrardan 38 bin dolar olarak belirledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık devi, Terra çöküşünün VC piyasasına zarar vermediğini belirtiyor.

JPMorgan, çarşamba günü müşterilerine yayımladığı bir notta Bitcoin (BTC) için makul fiyatı 38 bin dolar olarak belirledi. (Güncel fiyatından yaklaşık yüzde 28 daha yüksek.) Belgenin baş yazarı Nikolaos Panigirtzoglou, yayımlanan notta, “Geçen ayki kripto para piyasası düzeltmesi, ocak ve şubat ayına kıyasla daha çok teslimiyete benziyor ve ve önümüzdeki zamanlarda Bitcoin ve diğer kripto piyasaları için yukarı yönlü hareketler bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bir banka yatırımcısı Bitcoin şubat ayında 43 bin dolar seviyesinde işlem gördüğü zamanlarda da makul değerin 38 bin dolar olduğunu söylemişti.

Notta ayrıca kriptonun, hedge fonlarıyla birlikte banka için tercih edilen bir ‘alternatif varlık’ olarak gayrimenkulü geride bıraktığı belirtildi ve şu şekilde devam edildi:

“Terra’nın çöküşünden sonra risk sermayeleri (VC) finansmanının azaldığına dair pek fazla bir kanıt görmüyoruz. Yılın başından beri toplam 25 milyar dolarlık VC fonunun neredeyse 4 milyar doları Terra olaylarından ardından geldi. VC finansmanının devam edeceğini ve 2018/2019’daki gibi uzun bir kışın önleneceğini tahmin ediyoruz.”

Notta ayrıca VC finansmanının, bu kripto kışından kaçınmadaki rolünün oldukça büyük olduğunun da altı çizildi.

Aynı gün içinde risk sermayesi devi A16Z, dördüncü kripto para fonunu 4,5 milyar dolarla kapattığını duyurdu. Çarşamba günü ayrıca kripto odaklı Singapur merkezli girişim şirketi NGC Ventures Babel Finans, Huobi Ventures ve Nexo Ventures’in de dahil olduğu yatırımcılardan topladığı 100 milyon dolarlık NGC Metaverse Ventures isimli üçüncü blockchain fonunu başlattığını duyurdu.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paraya karşı kişisel antipatisini defalarca dile getirmesinin yanı sıra dolandırıcılıkla ilişkilendirmişti, ancak bankanın kendisi bu yılın başlarında Metaverse’deki ilk büyük banka olarak daha işlevsel bir duruş sergiledi. Dimon ise sonradan uluslararsı ödeme kolaylığı sağladığı için kriptoyu övdü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan, Bitcoin'in "makul değeri"ni tekrardan 38 bin dolar olarak belirledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!