Güzel sanatlar müzesi milyon avroluk sanat eserlerini tokenleştiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain dijitalleştirme hizmet sağlayıcısı Tokeny’ye göre pazartesi günü, Antwerp Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi (KMSKA), Belçikalı ressam James Ensor’un (1860–1949) tablosu “Carnaval de Binche” ile başlamak üzere sanat eserlerini tokenleştiren ilk Avrupa müzesi oldu. Yatırımcılar, 150 avrodan başlayan tutarlarda, kısmi mülkiyet elde edebilecek. KMSKA, Tokeny ve blockchain sanat eserleri Rubey ortaklığında gerçekleşen hizmet, ERC-3643 standardında ve Polygon (MATIC) blockchain üzerinde çalışıyor.

Aktarıldığına göre kurulan iş birliğinin amacı, yatırım yapmaya yönelik engelleri azaltmak ve bireysel yatırımcıların, sadece varlıklı kişilerin erişebildiği pahalı sanat eserlerine ortak olma hakkı sağlamak. Yenilikçi bir bağış toplama yöntemi olan Art Security Token Arzı yoluyla bireyler sanat eseri satın alabilir ve KMSKA tarafından uzun vadeli kredi alabilir.

Benzersiz tokenlerin aksine işleme konan Art Security Tokenler, borçlanma araçlarıyla destekleniyor. Bu nedenle Rubey, menkul kıymete dönüştürülmüş tokenleri düzenlemelere uyumlu şekilde dağıtmak ve yönetmek için Tokeny’nin tokenleştirme API çözümlerini kullanıyor. Bu gelişmeyle ilgili olarak Tokeny CEO’su Luc Falempin şunları söyledi:

Ortaklarımız KMSKA ve Rubey ile aynı vizyonu paylaşıyoruz. Menkul kıymet tokenleri sayesinde küçük yatırımcılar da halihazırda mevcut değeri olan sanat eserlerine yatırım yapmalarına ve ortak olmalarına izin vererek sanat sektörü üzerinde pozitif etkisi olacak.

Bu arada, KMSKA Başkanı Luk Lemmens ise şunları ekledi:

KMSKA zaten dünyanın en büyük Ensor koleksiyonuna sahipti. Carnaval de Binche’nin eklenmesi müzemizi mükemmellik merkezi olarak uluslararası arenada daha fazla yer edinmesini sağlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güzel sanatlar müzesi milyon avroluk sanat eserlerini tokenleştiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!