Goldman Sachs, Bitcoin teminatlı kredi için kolaylık sağladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, ilk kez Bitcoin teminatıyla kredi alma kolaylığı sağladı.

Çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, ilk kez Bitcoin (BTC) teminatıyla kredi alma kolaylığı sağladı.

Dev Wall Street bankası, Bloomberg’e konuşan banka sözcüsüne göre Bitcoin sahibi bir müşterisine kripto paralarını teminat göstererek kredi alma kolaylığı sundu.

Sözcü, sunulan kolaylığın yapısı ve 24 saatlik risk yönetimi nedeniyle banka için cazip olduğunu açıkladı.

Goldman Sachs, kripto paralar hakkındaki görüşleri zamanla değişen geleneksel finans kuruluşlarından biri. Cointelegraph’ın Mayıs 2020’den haberine göre banka, “Bitcoin dahil kripto paraların bir varlık sınıfı olmadığını” ileri sürmüş ve müşterilerini yatırım yapma fikrinden uzaklaştırmak için tavsiye vermişti.

Yatırım bankasının analistleri, 2021 boğa piyasasıyla birlikte Bitcoin konusunda ikiye ayrılmaya başladı. Analistlerin bir kısmı “BTC’nin artık yatırım yapılabilir bir varlık olarak görüldüğünü” söylerken, bir kısmı da en büyük kripto paranın uzun vadeli değer saklama aracı olamayacağını ve bu nedenle yatırım yapılmaması gerektiğini savundu.

Yine de bankanın sektöre gösterdiği ilgi yavaş yavaş arttı. Goldman, ilk olarak Mayıs 2021’de kurumsal müşteriler için kripto para alım satım platformu başlattı. Banka, bu platformda yalnızca türev hizmetleri sundu ve dijital parayı gerçekten satın almadı.

Bankacılık devi, bu yılın mart ayında ise müşterilerine Galaxy Digital’ın Ethereum borsa yatırım fonu Galaxy Institutional Ethereum Fund yoluyla en büyük altcoin’e yatırım yapma yolu sunmaya başladı. Bir spot ETF olan fon, doğrudan Ether (ETH) satın alıyor.

Goldman, son olarak geçtiğimiz ay ilk tezgah üstü kripto opsiyon işlemini gerçekleştirdi. Banka, kripto kapasitesini iyileştirme çabalarının bir parçası olan bu işlemde yine Galaxy Digital ile iş birliği yaptı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Goldman Sachs, Bitcoin teminatlı kredi için kolaylık sağladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!