En büyük 3 altcoin mercek altında – ETH, BNB ve SOL ne yapar? | 21.4

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının en büyük üç altcoin fiyatı dolar karşısında ne yapacak? Analist değerlendirdi.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 20 Nisan tarihinde boğaların baskısıyla 42.000 doların üzerine çıksa da direnç üstü seviyeleri sürdüremedi ve 38.536 dolara kadar indi.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, kâr alımlarının yaşandığı bu süreçten altcoin piyasası da nasibini aldı.

Peki, önümüzdeki günler ne gösteriyor? Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, piyasa değeri bakımından en büyük üç altcoin için teknik analiz ve fiyat tahminlerini paylaştı.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether (ETH) fiyatı, 18 Nisan tarihinde 3.003 dolar seviyesindeki 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) değerinin altına düştü ancak ayılar daha düşük seviyelerde kapanış elde edemedi. Boğalar düşüşlerde alımları sıklaştırdı ve fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmayı başardı.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Yatırımcılar fiyatı, 20 Nisan’da 3.111 dolardaki 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerinin üzerine çıkardı ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların daha yüksek seviyelerde satışlarına devam ettiğini gösteriyor. Ayılar şu anda fiyatı 20 günlük EMA değerinin altında tutmaya çalışıyor.

Başarılı olurlarsa, ETH/USDT paritesi 2.883 ile 3.166 dolar arasında dar bir aralıkta konsolide olabilir. Bu dar aralıkta seyreden paritenin uzun süre devam etmesi olası değildir ve önümüzdeki birkaç gün içinde bu aralığın keskin biçimde genişlemesine neden olabilir.

2.883 doların altında bir kırılma pariteyi yukarı trend çizgisine uzatabileceği gibi, 3.166 doların üzerinde bir kırılma 3.491 dolardaki 200 günlük SMA’nın yeniden test edilmesi mesajı verecektir.

BNB/USDT – Binance Coin fiyat analizi

Binance Coin (BNB) fiyatı, 18 Nisan tarihinde 408 dolar seviyesindeki 50 günlük SMA’nın altına düştü fakat boğalar alımları sıklaştırarak daha düşük seviyelerde güçlü talebin olduğunu gösterdi. Alımların devam etmesi, BNB’yi 19 Nisan’da 419 dolardaki 20 günlük EMA değerinin üzerine çıkardı, ancak boğalar yükselişi sürdürmek için mücadele etmesi gerekiyor.

BNB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Düz hareketli ortalamalar ve orta noktanın hemen üzerindeki göreceli güç endeksi (RSI), kısa vadede menzile bağlı bir eylem olduğunu gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse, ayılar tekrar BNB/USDT paritesini 50 günlük SMA’nın altına düşürmeye çalışacak. 391 doların altında bir kırılma ve kapanış, 350 dolardaki güçlü desteğin düşmesine neden olabilir.

Alternatif olarak, fiyat 419 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA’dan geri dönerse, boğalar pariteyi 445 dolardaki güçlü direncin üzerine çıkarmaya ve 471 dolardaki 200 günlük SMA’ya meydan okumaya çalışacak.

SOL/USDT – Solana teknik analiz

Solana (SOL), 18 Nisan tarihinde yükselen kanalın destek hattından sıçradı ve boğaların düşüşlerde alımları sıklaştırdığını gösterdi. Boğalar fiyatı, 19 Nisan’da 107 dolardaki 20 günlük EMA değerinin üzerine çıkardı ancak daha yüksek seviyeleri sürdürmek için mücadelelerine devam etmeleri gerekiyor.

SOL/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Bu durum, ayıların her küçük rallide satış yaptıklarını gösteriyor. Eğer fiyat 101 dolar seviyesindeki 50 günlük SMA’nın altına düşerse, ayılar SOL/USDT paritesini yükselen kanalın altına çekmek için başka bir girişimde bulunacak ve 75 dolardaki kritik desteği yeniden test edecek.

Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar 122 dolardaki genel dirence meydan okumaya çalışacak. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 147 dolardaki 200 günlük SMA seviyesine doğru bir rallinin kapılarını açabilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
En büyük 3 altcoin mercek altında – ETH, BNB ve SOL ne yapar? | 21.4
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!