Bitcoin Çöküşünün Arkasında Bu Eller Var!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On-chain veri sağlayıcısı CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin (BTC) madenci çıkışları son zamanlarda yükseldi. Bu arada BTC fiyatı Pazartesi günü çok sert bir şekilde düştü. Uzmanlara göre bu iki husus birlikte ele alındığında BTC madencilerinin, lider kripto fiyatını 42 bin doların altına çeken son satışlarda rolü olduğu anlamına geliyor.

Madenci çıkışları, Bitcoin çöküşünden önce hızlandı

Bir CryptoQuant gönderisinde bir analist, BTC madencilerinin, 42 bin dolara düşüşün arkasındaki satıcılardan biri olduğunu paylaştı. Buradaki ilgili gösterge, tüm madencilerin cüzdanlarından çıkan toplam Bitcoin miktarını ölçen “madenci çıkışı”.

Bu metriğin değeri arttığında, madencilerin şu anda cüzdanlarından çok sayıda kripto para çıkardığı anlamına geliyor. Uzmanlara göre böyle bir eğilim, bu orijinal balinalardan bir damping işareti olabileceğinden, kripto fiyatı için düşüşe neden olabilir. Öte yandan uzmanlar, bu çıkışların düşük değerlerinin madencilerden normal veya sağlıklı bir satış miktarına işaret ettiğini ve bu eğilim sürdürüldüğünde Bitcoin fiyatının yükseliş gösterebileceğini belirtiyor.

Bitcoin madenci çıkışlarındaki eğilimi gösteren grafik | Kaynak: CryptoQuant

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin madenci çıkışları, son haftalarda, satıştan hemen önce ani artışlar göstermiş gibi görünüyor. Bu durum, madencilerin son zamanlarda düşüşte bir rol oynamış olabileceğini ve lider kriptonun fiyatını 42 bin dolar seviyesinin altına düşürdüğünü gösteriyor.

Bunun gibi bir eğilim, grafikte niceliğin işaret ettiği gibi, geçtiğimiz birkaç ay içinde birkaç kez gözlemlendi. Şu anda, Bitcoin madencilerinin sakinleşip sakinleşmediği veya önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla satışın gelip gelmeyeceği belli değil.

BTC fiyat hareketleri

Yaklaşık yirmi gün boyunca seviyenin üzerinde güçlü bir şekilde tutulduktan sonra sert şekilde düşen BTC, şimdi bir kez daha 41 bin dolarlık işareti hedefliyor. Yazının yazıldığı sıralarda lider kripto paranın fiyatı son yedi gün içinde %11,95 düşüşle 40.317 dolar civarında dalgalanıyor.

Bitcoin Bitcoin fiyatı haftalık grafik / Kaynak: CoinMarketCap

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere kripto para fiyatlarındaki bu keskin düşüş eğiliminin yanı sıra daha geniş piyasa nedeniyle, kripto vadeli işlemleri de Pazartesi günü büyük miktarda tasfiye edildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Çöküşünün Arkasında Bu Eller Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!