Tesla, Block ve Blockstream ile Birlikte Bitcoin Madenciliği Tesisi Kuruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, Jack Dorsey’in CEO’su olduğu Block ve blockchain firması Blockstream ortaklaşa madencilik tesisi kuruyor.

Bitcoin madencilik tesisi için ortak olan üç şirket, Texas’ta güneş enerjisi ile çalışan madencilik tesisi kuracak ve tesisin, Tesla’nın üreteceği güneş enerjisi ve pil altyapısı ile güçlendireceği belirtiliyor.

Blockstream CEO’su Adam Back konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Tesla ürünlerini (Solar ve Megapack) kullanacağımız tesisin temellerini attığımız için heyecan duyuyoruz. Bu ortaklık, Bitcoin madenciliğinin sıfır emisyonlu yapılabileceğini göstermedeki en önemli adımlardan biri.

dedi ve yenilenebilir enerji kullanımına dikkat çekti.

2022 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan 12 milyon dolarlık Bitcoin madencilik tesisinin proje ekonomisi hakkındaki raporları Blockstream sunacak. Blockstream’in, hash oranı ve kaç adet bitcoin ürettiğini de belirteceği raporda, gerçek zamanlı ayrıntıların yer alacağı söyleniyor. Ayrıca, ilerleyen zamanlarda güneş enerjisi kullanımı ve depolama performansları hakkında da bilgi verilecek.

Elon Musk, geçtiğimiz yıl bitcoin madenciliğinin havayı çok fazla kirlettiği düşüncesiyle bitcoin ile ürünlerini satmayacağını açıklamıştı. Elon Musk’ın, o zamandan beri bitcoin madenciliği için yenilenebilir enerji kaynakları kullanmayı düşündüğü söyleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla, Block ve Blockstream ile Birlikte Bitcoin Madenciliği Tesisi Kuruyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!