WeChat, NFT ilişkili 10'dan fazla hesabı platformdan kaldırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli internet ve sosyal medya kuruluşlarının NFT karşıtı tutumu giderek güçleniyor gibi gözüküyor. Tencent’e ait sosyal medya platformu WeChat, NFT’ler ile ilişkili 10’dan fazla hesabı kapattı.

Çinli internet ve sosyal medya kuruluşlarının NFT karşıtı tutumu giderek güçleniyor gibi gözüküyor. Teknoloji devi Tencent’e ait sosyal medya platformu WeChat, NFT’ler ile ilişkili 10’dan fazla hesabı kapattı.

Kripto karşıtı tutumu ve sektöre uyguladığı baskılar ile bilinen Çin, son olarak güncel trendlerden NFT’yi radarına aldı. Sosyal medya şirketlerinin devlet baskısından kaçınmak için politikalarında yaptıkları güncellemelerin etkileri de tam anlamıyla görülmeye başlandı.

WeChat, yerel haber kaynağı Global Times’ın 30 Mart tarihli haberine göre, NFT alım satımıyla ilişkili çoğu küçük borsalar olan 10’dan fazla hesabı platformdan kaldırdı. Daha önce ülkenin popüler dijital koleksiyon platformu Xihu No.1’in hesabını kaldıran WeChat’in yeni askıya aldığı hesaplar arasında Art Meta, Huasheng Meta, iBox, One Meta ve Yidianshucang bulunuyor.

Çin, ocak ayı ortalarında NFT ve kripto paralar arasına net bir çizgi çekmek istediğini belirtmiş ve devlet destekli blockchain projesi BSN yoluyla yalnızca itibari para ile ödeme yapılabilen NFT platformları üzerine çalışmaya başlamıştı.

Dolayısıyla asıl sorunun NFT’ler değil, alım satımındaki en yaygın ödeme yöntemi olan kripto paralar olduğu çıkarımında bulunmak mümkün.

WeChat, çarşamba günü yaptığı açıklamada bu adım ile spekülasyon ve ikinci el NFT alım satımını önlemeye çalıştıklarını söyledi. Sosyal medya devine göre, birinci el NFT alım satımını destekleyen WeChat hesaplarının Çin Siber Güvenlik İdaresi’ne kayıtlı blockchain şirketleriyle iş birliği yaptığını kanıtlaması gerekecek, ikinci el NFT alım satımı ise tamamen yasak olacak.

WeChat, şöyle devam etti:

“Bunu atlatmaya veya karşı koymaya yönelik hareketler tespit edilirse, söz konusu hesaplar kural ihlaline bağlı olarak engellenebilir veya kaldırılabilir.”

Sosyal medya platformu, buna ek olarak diğer bazı NFT platformlarını da gerekli sertifikaları 1 Nisan’a kadar sunmaları konusunda bilgilendirdi. Gerekli bilgilendirmeyi yapmayan hesapların da platformdan kaldırılma ihtimali bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
WeChat, NFT ilişkili 10'dan fazla hesabı platformdan kaldırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!