Terra, 139 milyon dolarlık BTC alımı yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra, 139 milyon dolarlık BTC daha aldı ve kasasını toplam 31 bin BTC’ye (1,47 milyar dolar) çıkardı.

Terraform Labs’ın CEO’su Do Known, BTC alımı konusunda MicroStrategy CEO’sunu takip ediyor. Terra, büyük bir BTC alımının ardından yaklaşık 1,5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) biriktirdi.

Terra’ya ait olduğu düşünülen cüzdan adresi (resmi olarak henüz doğrulanmasa da) çarşamba günü 2.943 BTC (139 milyon dolar) aldı. Büyük cüzdanları takip eden Twitter’daki hesaplar bu cüzdanı da takip etmeye devam ediyor.

21 Ocak’ta devasa Bitcoin alımları yapmaya başlayan cüzdan, tek bir satoshi bile satmadı.

Terra Bitcoin cüzdanı son zamanlarda BTC’de milyarlarca dolar biriktiriyor. Kaynak: BitInfoCharts

Yukarıdaki grafiğe göre cüzdan, ilk olarak 21 Ocak’ta yaklaşık 10 bin BTC alımı yaptı ve 22 Mart’ta da ciddi alımlarla devam etti. Bu gelişmeler, CEO’nun “10 milyar dolarlık BTC’nin UST rezervlerine eklenmesi ile yeni bir parasal çağın açılacağını” belirten açıklamalarıyla eş zamanlı oldu.

Algoritmik stablecoin TerraUSD (UST), ABD dolarının değerine sabitlidir ve bu “dijital doların” değeri, Bitcoin rezervleri tarafından destekleniyor. Ayrıca Terra’nın yerel tokeni Terra (LUNA), stablecoin’in yaratılmasında da rol oynuyor.

Sonuç olarak Kwon, satoshileri en büyük Bitcoin boğalarından bile daha fazla ve daha hızlı şekilde biriktiriyor. BitcoinTreasuries’e göre Terraform Labs, yakında Bitcoin’in ikinci en büyük sahibi Tesla’yı geride bırakacak.

Terra’nın yakında Tesla’yı yakalayacağını gösteren Bitcoin hazinelere sahip halka açık şirketlerin mevcut durumu. Kaynak: BitcoinTreasuries

 

Kwon aşağıdaki videoda da söylediği gibi asıl amacının, ellerindeki Bitcoin miktarı ile Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya rakip olmak olduğunu belirtti.

Just getting started pic.twitter.com/dJrkf6YfrR

— TerraLunaaaa (@TerraLunaaaa) March 30, 2022

Bu arada Terra’nın yapmış olduğu alımlar, Bitcoin fiyatını yukarı yönlü desteklediği ve LUNA’nın yeni fiyat zirvelerine ulaştığını gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra, 139 milyon dolarlık BTC alımı yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!