Son Dakika: TBMM, 68 Sayfalık Bir Kripto Para Raporu Yayınladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yasal düzenleme çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gündemde. Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birkaç yıl önce  kripto para birimleri ile ilgili bir yasa talimatı vermiş ve hükümet kurmayları da bu talimat doğrultusunda kapsamlı çalışmalarına başlamıştı.

Bugün TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, bu konuda yeni bir gelişme olan kripto paralarla ilgili 68 sayfalık bir araştırma yayınladı.

İşte yayınlanan kripto para raporunun detayları…

TBMM’den Kapsamlı Kripto Raporu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yürütülen soruşturmalar sonucunda bugün kripto para birimiyle ilgili 68 sayfalık bir rapor yayınlandı.

TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kripto Varlıklara İlişkin Yasal Düzenlemelere İlişkin Ülke Örnekleri” başlıklı 68 sayfalık bildiride çeşitli ülkelerin kripto paralara karşı duruşu tartışıldı.

Ayrıca 2016 yılında 14 milyar dolar olan kripto para piyasasının bugün 3 trilyon dolara ulaştığı ve kripto varlıklarının ödeme aracı olarak kullanımının turizm başta olmak üzere eğitim, dijital yayıncılık ve sanat eseri alışverişi gibi çeşitli alanlarda popüler hale geldiği ifade edildi.

Kripto para yasal düzenleme

Yetkililer, küresel yanlış anlaşılmayı raporda şu şekilde dile getirerek, bazı ülkelerin kripto varlıklarını “fırsat”, diğerlerinin ise onları “tehdit” olarak gördüğünü belirterek, bunların henüz dünya çapında bir standart olmadığı gerçeğinin altını çizdi:

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Japonya ve Kanada gibi bazı ülkeler kripto varlıklara karşı olumlu bir duruş sergilerken, Çin, Bolivya ve Nepal gibi diğerleri ise olumsuz bir bakış açısına sahip. Ayrıca, ülkelerin duygularının zaman içinde değiştiği iyi bilinmektedir.

Öte yandan Çin başlangıçta destekleyiciydi, ancak 2021’de kripto ile ilgili operasyonların çoğunu yasakladı. ABD ise başlangıçta şüpheci bir tavır sergilese de son yıllarda en iyimser ülkelerden biri haline geldi.

Sektörde Uzman ve Tecrübe Eksikliği

Rapora göre, dünya genelinde kripto para düzenlemeleri ile ilgili araştırmalar sürerken, bazı ülkeler kripto varlıkları alanında yasal kısıtlamaları zamana bırakarak bu alanda önde gelen ülkelerin mevzuatını takip etmeye devam ediyor.

Araştırmada uzmanlık eksikliği vurgulanırken, bu konuda şu ifadeler kullanıldı:

Kripto para konusu; fazlasıyla teknik bir konu olması, kamu kurumlarında bu alanda uzman sayılabilecek personel azlığı ve parlamentoların tecrübe sahibi olmadığı bir alan olması gibi nedenlerle, bu alandaki yasal düzenlemeler, çoğu ülke parlamentosu için bir öğrenme sürecini beraberinde getirmektedir. Parlamentoların, sağlıklı düzenlemeler yapabilmek için uzmanlardan bilgi edinme yoluna gittiği görülmektedir.

Son olarak raporda, ülkelerin çıkardıkları düzenlemelerin izlenmesi konusunda ciddi bir bilgi kirliliği olduğu belirtilirken, küresel ölçekte ana akım medyanın kripto piyasasının hareketli olması nedeniyle yasal düzenlemelerini hem bilinçli hem de bilinçsiz olarak yanlış temsil ettiği ve manipülasyona yatkın aynı zamanda medyanın konuya yabancı olduğu belirtildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Son Dakika: TBMM, 68 Sayfalık Bir Kripto Para Raporu Yayınladı! yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Son Dakika: TBMM, 68 Sayfalık Bir Kripto Para Raporu Yayınladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!