Mt. Gox müşterileri için yeni NFT geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapatılan kripto para borsası Mt. Gox’un kullanıcılarına özel yeni bir NFT serisi geliyor.

Kapatılan kripto para borsası Mt. Gox’un kullanıcılarına özel yeni bir NFT serisi geliyor.

Kripto dünyasının ilk borsalarından biri olan Mt. Gox, 2011’de yaşanan siber saldırıda değeri o dönemde 460 milyon dolar, şimdi ise 40,37 milyar dolar olan 850 bin BTC kaybetmişti. 2014’te iflasını duyuran borsanın alacaklarının zararını tazmin etme süreci ise hala devam ediyor.

Borsanın kullanıcıları için düşünülen bir başka girişim daha var. Eski Mt. Gox CEO’su Mark Karpeles tarafından yapılan duyuruya göre, borsanın siber saldırıdan etkilenip etkilenmediğine bakılmaksızın tüm eski müşterilerine NFT dağıtılacak.

ERC-721 tabanlı bu NFT’lerin numarası (uint256), kullanıcıların 1 ile 1.066.097 arasında değişen müşteri numaralarıyla aynı olacak. NFT’leri teslim almak için borsada bakiye bulundurmuş olma veya geri ödeme başvurusunda bulunma şartı aranmayacak.

Ücretsiz NFT sahibi olmak isteyen Mt. Gox müşterilerinin ilk olarak kimlik doğrulama sürecinden geçmeleri, daha sonra ise son tarihe kadar talep açmaları gerekiyor.

You can claim your @MtGox NFT on https://t.co/uUVPsXtCYC if you were a MtGox customer between 2010 and 2014. The NFT is airdropped for free, and available no matter if you had a balance or filed a claim with the bankruptcy.

— Mark Karpelès (@MagicalTux) March 28, 2022

Eski Mt. Gox müşterileri, bu NFT’ler ile Karpeles’in yeni girişimi olan UNGOX’a ücretsiz erişim sahibi olacak. UNGOX, bazı kilit alanlarda kontroller gerçekleştirerek, kripto para borsaları ve ilgili oluşumlar için derecelendirme ve risk düzeyi bilgisi sağlayacak.

“Mt. Gox iflas ettikten sonra, kripto alanında gelişmeleri takip etmeye başladım,” diye belirten eski CEO, şöyle devam etti:

“Bazı borsaların ikinci bir Mt. Gox’u önlemek için bazı tedbirler aldıklarını gördüm. Örneğin şeffaflık raporu uygulayarak. Ne var ki bu trend çok hızlı söndü ve günümüzde çoğu borsanın durumu, Mt. Gox’un iflas etmesine yol açan duruma çok benziyor.”

Mt. Gox’un rehabilitasyon planı, geçtiğimiz yılın kasım ayında nihai şeklini aldı. Mt. Gox Kayyumu Nobuaki Kobayashi, ödemenin Bitcoin mi itibari para mı olarak yapılacağı konusunda bilgi sağlamasa da; tam tarih, süreçler ve ödeme miktarı konusunda alacaklılarla iletişimde olacağını açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mt. Gox müşterileri için yeni NFT geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!