Crypto.com, Akademi Ödülleri sırasında Ukrayna’yı desteklemek için kampanya başlatacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Crypto.com, 94. Akademi Ödülleri sırasında Ukraynalılara destek olmak için bir yardım kampanyası başlatmayı planlıyor.

Kripto borsası, Pazar günü gerçekleşecek 94. Akademi Ödülleri sırasında Ukrayna’da yaşanan insan kriziyle ilgili bir TV reklamı yayımlamayı planlıyor.

Kripto borsası CEO’su Kris Marszalek çarşamba günü yaptığı açıklamada Ukrayna’da savaştan etkilenenlere yardım etmeyi amaçlayan bir kampanya başlatmak için Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) ile ortaklık kurduğunu açıkladı. CEO kampanyanın ince detaylarını açıklamadı, ancak platformun insani yardım kuruluşu Kızılhaç Kızılay’ına kripto, fiat ve NFT bağışlarını kabul ettiğini belirtti. Borsa aracılığıyla 31 Mart’a kadar toplamı 1 milyon dolara varan bağışların yapılma ihtimali bulunuyor.

Marszalek konu hakkında, “Anlaşmazlık sonucunda Ukrayna’daki insanlık krizinin boyutu gün geçtikçe artıyor ve bizim de ihtiyacı olan insanlara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve bu olaylar süresince kripto topluluğunun hepsi, tüm dünyaya kim olduğumuzu, değerlerimizi ve inşa ettiğimiz şeyin önemini göstermek adına bir araya geldi,” cümlelerini kurdu.

We’re matching donations to the Red Cross Red Crescent all weekend, in support of people affected by the crisis in #Ukraine.

Donate now at https://t.co/iEUh6H77qP.@ifrc @icrc pic.twitter.com/kGd9ii65Zu

— Crypto.com/donate (@cryptocom) March 25, 2022

ICRC’ye göre Rus ordusunun ülkeyi işgal etmesinden sonraki 1 ay içerisinde 3,6 milyondan fazla insan Ukrayna’dan kaçtı. Ukrayna’dan gelen raporlar, milyonlarca insanın gıda ve su kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu, birçok hastanenin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle tıbbi bakım eksikliği olduğunu ve ülkenin doğu kısımlarını terk etmek zorunda kaldığını gösteriyor.

Birçok özel şirket, Ukraynalılara yardım etmek için Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH)’in de dahil olduğu çeşitli kripto varlıkların bağışlanmasını kolaylaştırıyor. Ukrayna hükümeti, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın sağladığı cüzdan aracılığıyla direkt olarak kripto bağışlarını kabul etmesinin yanı sıra geçtiğimiz haftalarda bir bağış websitesi açmak için FTX, Kuna ve Everstake ile işbirliği kurmuştu. Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi sivil toplum kuruluşları ve yardım çalışmalarındaki kripto bağışlarının toplamı 9 Mart itibariyle yaklaşık 108 milyon dolara ulaşmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Crypto.com, Akademi Ödülleri sırasında Ukrayna’yı desteklemek için kampanya başlatacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!