Brezilya, emlak vergilerini BTC ile alacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bölgede yeni bir ofis açacağını ve bu konuda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini duyurdu.

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehri, gayrimenkul vergilerinin Bitcoin (BTC) ile ödenmesini kabul etmeye başlayacak.

Cointelegraph Brezilya tarafından bildirildiği üzere, Rio de Janeiro Kalkınma Sekreteri Chicão Bulhões tarafından açıklanan yeni kripto yanlısı vergi yasaları 2023’ten itibaren uygulanmaya başlanacak.

Work from anywhere = Rio! Welcome @binance… Rio on blockchain! @eduardopaes https://t.co/NJEArEvEXV

— Chicão (@ChicaoBulhoes) March 26, 2022

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes’in liderlik ettiği bu girişime destek veren Binance CEO’su Changpeng Zhao, bölgede yeni bir ofis açacağını duyurdu ve “Belediye Başkanı üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

9 days ago, I made a handshake deal with mayor @eduardopaes. Rio De Janeiro will accept crypto for tax payments, and @Binance will open an office in Rio. He’s done his part. We are working on ours. https://t.co/HPJONtBfQ8

— CZ Binance (@cz_binance) March 26, 2022

Bu girişimin hayata geçmesi, Rio de Janeiro’yu, BTC ödemelerini yaygınlaştıran ilk Brezilya şehri haline getirecek. Yapılan duyuruya göre:

“Belediye, bu girişimi hayata geçirmek için kripto varlıkları gerçek varlıklara çevirme konusunda uzmanlaşmış şirketleri işe alacak.”

Brezilyalı sekreter Pedro Paulo, kripto paraların kabulüyle birlikte şehrin bir diğer amacının bu yeni varlık sınıfının pazarını sağlam bir şekilde geliştirmek olduğunu kabul etti ve ekledi:

“Gayrimenkul vergisinin BTC ile ödenmesi gibi, kriptoları vergi ödemeleri sistemine entegre ederek dolaşımını teşvik edeceğiz ve gelecekte bu hizmeti çeşitlendirip genişleteceğiz.”

Bunlara ek olarak Rio de Janeiro, sanat, kültür ve turizm gibi çeşitli alanlarda NFT tabanlı bazı etkinlikleri hayata geçirmeyi planlıyor.

İlginizi Çekebilir: Meta, kripto alanındaki faaliyetlerini genişletiyor: İstikamet Brezilya

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Meta, 29 Ocak’ta çeşitli Bitcoin (BTC) ve kripto ilişkili hizmetlerin yazılım ve donanımını tasarlamak, geliştirmek ve düzenlemek için Brezilya yetkililerine marka tescili başvurusunda bulunmuştu.

Brezilya INMI ile Meta’nın marka tescili başvurusu. Kaynak: INPI

Cointelegraph’ın daha öncede bildirdiği üzere, Meta’nın marka tescili başvurusu, 5 Ekim 2021’de Jamaika’dan yapıldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilya, emlak vergilerini BTC ile alacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!