Ukrayna, savaşı unutturmamak adına online NFT müzesi açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fedorov: “Rusya, tanklarını Ukrayna’yı yok etmek için kullanırken biz de devrim niteliğindeki blockchain teknolojisine güveniyoruz.”

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Rus ordusunun ülkeyi işgal etmesiyle başlayan olayların zaman çizelgesini korumak amacıyla online bir NFT müzesi başlattı.

Dijital dönüşüm bakanı Mykhailo Federov cuma günü paylaştığı bir tweet’te hükümetin, 24 Şubat’tan beri devam eden olayları Ukrayna’nın gözünden betimleyen bir NFT projesi başlattığını duyurdu. NFT’ler, Rusya’nın Ukrayna Donbas bölgesine ‘özel bir askeri operasyon’ ilan ettiği yerel saatle 05:45’te başlayan olayları içeriyor.

Yazının yazıldığı esnada NFT müzesi websitesine göre 24 ve 26 Şubat arasındaki olayları betimleyen 54 adet NFT, 30 Mart’tan itibaren satışa sunulacak ve Ether (ETH) satışlarından ele edilen gelirler Ukrayna ordusunu ve sivillerini desteklemek için kullanılacak. Proje, hükümet yetkililerinin bu süreçteki Twitter gönderilerine, haber sitelerinin paylaştığı fotoğraflara ve dünya liderlerinin konu hakkındaki yanıtlarına dayanan çeşitli olay ve kaynakları içeriyor.

Ukrayna başbakan yardımcısı Fedorov, “Rusya, tanklarını Ukrayna’yı yok etmek için kullanırken biz de devrim niteliğindeki blockchain teknolojisine güveniyoruz. Ukrayna kimliği ve özgürlüğünün kutlanacağı NFT müzesi, bu savaşın unutulmamasını sağlayacak,” cümlelerini kurdu.

NFT projesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Bu süreçteki herhangi bir günün, dünya tarihinden silinmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: Meta History Museum of War

NFT projesi, Ukrayna ordusunu finanse etmenin yanı sıra özellikle de 24 Şubat’tan sonraki olaylarla ilgili yanlış haber yaydığı için ciddi derecede eleştirilen Rus resmi medyasına karşı ayakta durmayı hedeflemiş gibi görünüyor. Yani projenin asıl amaçlarından biri de ‘dünya çapındaki dijital topluluğa doğru bilgiyi yaymak’.

Bu yeni gelişme, Ukrayna hükümetinin 3 Mart’ta airdrop planını iptal etmesinin ardından gerçekleşti. Dijital Dönüşüm bakan yardımcısı Alex Bornyakov ise daha sonra İngiltere haber ajansı The Guardian’ın paylaştığı bir haberde, “Rus-Ukrayna savaşının bir müzesi gibi” olacağını söylediği bir NFT koleksiyonu yayımlamayı planladığını açıklamıştı. Dijital Dönüşüm Bakanlığı, projenin blockchain altyapısı için NFT platformu Fair.xyz’nin ekip üyeleriyle işbirliği içerisindeydi.

Ukrayna hükümeti 26 Şubat’tan beri Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın sağladığı cüzdan adresleri aracılığıyla doğrudan kripto bağışlarını kabul ediyor. Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi sivil toplum kuruluşları ve yardım çalışmalarındaki kripto bağışlarının toplamı 9 Mart itibariyle yaklaşık 108 milyon dolara ulaşmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ukrayna, savaşı unutturmamak adına online NFT müzesi açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!