Coinbase, kripto transferleri için yeni düzenlemeler getiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı ülkelerdeki Coinbase kullanıcılarının artık Coinbase dışındaki platformlara kripto gönderirken alıcı bilgilerini paylaşmaları gerekecek.

Kripto borsası Coinbase, yakın zamanda Kanada, Singapur ve Japonya merkezli kullanıcılardan ekstra bilgi toplayacağını duyurdu.

Kanada, Singapur ve Japonya’daki kullanıcıların Coinbase dışındaki platformlara kripto gönderirken ek bilgi vermeleri istenecek.

Singapur ve Japonya merkezli kullanıcılardan platform dışı her işlem için ek bilgi paylaşmaları istenecek ancak 801 dolardan (1.000 Kanada doları) daha az gönderim sağlayan Kanadalı kullanıcılar bu gereklilikten muaf tutulacak.

Kanadalı kullanıcılardan alıcı bilgisi isteyen Coinbase’in ekran görüntüsü. Kaynak: Coinbase

Yukarıda da gösterildiği gibi Kanadalı kullanıcılar, alıcının tam adını ve açık ikamet adresini paylaşmaları gerekecek.

Bunlara ek olarak Kanadalı kullanıcılar yukarıda bahsedilen her iki koşulu sağlasalar bile kendi kripto cüzdanları arasında para transferi yaparken de alıcının (yani kendi diğer kripto cüzdan hesabının) bilgilerini paylaşmaları gerekecek.

Öte yandan, hem Japonya hem de Singapur merkezli kullanıcılar herhangi bir minimum gönderim ücreti kuralı olmadan platform dışı her işlem için alıcının bilgilerini Coinbase ile paylaşmaları gerekecek.

Singapurlu kullanıcılardan alıcı bilgisi isteyen Coinbase’in ekran görüntüsü. Kaynak: Coinbase

Tıpkı Kanadalı kullanıcıların yapacağı gibi Japonya merkezli kullanıcıların da para gönderenin ismini, açık ikamet adresini ve karşı tarafın cüzdan adresinin hangi kripto borsasına ait olduğunu açıkça paylaşmaları gerekecek.

Singapurlu kullanıcıların ise alıcının açık ikamet adresini vermek yerine yalnızca alıcı ismi ve alıcının ikamet ettiği ülkeyi paylaşmaları yeterli olacak. İstenen bilgilerden herhangi birinin eksikliği durumunda, bahsedilen ülkelerde Coinbase platformundan kripto para gönderilmesi engellenecek.

Bahsedilen 3 tane ülkede ikamet etmeyen Coinbase kullanıcılarının bu kurallara takılmaması için kayıtlı ülke bilgisini güncellemeleri gerekiyor.

Kripto paraların daha çok benimsenmesi için yatırımcıyı koruma adı altında katı düzenlemeler getirilmeye devam ediyor. Taylan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere tüm ülke genelinde kripto ödemelerinin yasaklandığını duyurdu.

SEC, bu duyuruya ek olarak yeni bir kural önerisinde daha bulundu. Bu kurala göre Tayland merkezli kripto işletmelerinin, hizmet kalitesini ve IT (internet teknolojisi) kullanım bilgilerini paylaşmaları gerekecek.

Cointelegraph’ın bildirdiği üzere, Tayland SEC ve Tayland Merkez Bankası (BOT) arasında yapılan ortak bir araştırma şunu gösteriyor:

“Kripto ödeme sistemi, genel finansal sistemin ve genel ekonomik sistemin istikrarını etkileyebilir.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, kripto transferleri için yeni düzenlemeler getiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!