Milyarder Marc Andreessen, Meta yönetim kurulundan ayrılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder yatırımcı, Meta’nın çıkarlarıyla çelişen yatırımları nedeniyle Peter Thiel ile birlikte Meta’dan ayrılıyor olabilir.

Kripto risk sermayesi şirketi A16z’ın kurucu ortağı olan milyarder Marc Andreessen, firmasının Web3 alanındaki yatırımları kapsamında Meta’nın yönetim kurulundan ayrılabileceğini ima etti.

Business Insider tarafından 25 Mart tarihinde yapılan haberde, Andreessen’in önümüzdeki birkaç ay içinde yönetim kurulundan ayrılmasının “şaşırtıcı olmayacağı” ifadesi yer aldı. Andreessen, yönetim kurulunun yeniden seçileceği mayıs ayında ayrılabilir.

Andreessen, Meta yönetim kurulundaki geleceği hakkında bir açıklama yapmadı.

Meta; Metaverse, NFT, sosyal ağ, finans ve eğlence ile ilgili birkaç Web3 projesi inşa etmeye veya satın almaya başladı. Bu durum, a16z’nin kripto imparatorluğunun bir çıkar çatışması meydana getireceği anlamına geliyor. 18 Mart tarihinde Meta; Metamask veya Ledger’a benzer donanım ve e-cüzdanlarda en yaygın olarak kullanılan kullanıcı tanımlama yazılımının patenti için başvuru yaptı.

Bu arada a16z, kripto para birimi alanında lider bir risk sermayesi (VC) firması. BAYC’nin geliştiricisi Yuga Labs’taki son yatırım turuna öncülük etti ve 11 Mart’ta benzersiz token (NFT) tabanlı sanat projelerini desteklemek için 30 milyon dolarlık bir fon başlattı. Yuga Labs’deki 450 milyon dolarlık yatırım turu, şimdiye kadarki en büyük NFT proje başlangıç ​​turlarından biri oldu.

A16z’nin kripto para alanındaki önceki yatırımları arasında merkeziyetsiz borsa Uniswap, merkezi borsa Coinbase, NFT pazar yeri OpenSea, DeFi protokolü Maker ve merkeziyetsiz kredi platformu Compound (COMP) yer alıyor.

A16z, geçen yılın ortasında üçüncü kripto fonu için 2,2 milyar dolar topladı ve önümüzdeki aylarda 4,5 milyar dolar toplamayı planlıyor. Bu da onu bugüne kadarki en büyük girişimlerden biri haline getiriyor.

a16z sözcüsü, Business Insider’a şunları söyledi:

“Eğer istifa edecekse, bundan henüz haberi yok. Yani hayır, olmayacak. En azından şimdi değil.”

Andreessen 2008’den beri, eski adıyla Facebook’un yönetim kurulunda. Şu anki diğer Meta ekip üyelerinden daha uzun süredir görevde. Erken Facebook yatırımcısı Peter Thiel, Block.one’daki (EOS’un arkasındaki blockchain çözümleri firması) kripto yatırımları ve kripto alım satım platformu BitPanda dahil olmak üzere bir dizi sebebi gerekçe göstererek mayıs ayında istifa edecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Milyarder Marc Andreessen, Meta yönetim kurulundan ayrılabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!