Janet Yellen: "Ödeme sisteminde kripto temelli inovasyon sağlıklı olabilir"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptoya karşı şüpheli yaklaşımıyla bilinen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, endişelerine karşın kriptonun faydalı olabileceğini kabul etti.

Kriptoya karşı şüpheli yaklaşımıyla bilinen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, endişelerine karşın kriptonun faydalı olabileceğini kabul etti.

CNBC’nin Squawk Box programına konuk olan Yellen, “Kripto açıkça görüldüğü gibi hızla büyüyor ve işlemlerde olmasa da, yatırım tercihlerinde artık önemli bir rol oynuyor,” diye belirtti.

Kripto konusunda şüpheli olduğu hatırlatılan Yellen, “Bir nebze şüphelerim var, çünkü bu konuyla ilgili geçerli endişeler var,” diyerek mali istikrar, tüketici ve yatırımcı koruması ve yasa dışı işlemlerde kullanım gibi sorunlara işaret etti.

Yine de kriptonun faydalarını göz ardı etmeyen bakan, şöyle belirtti:

“Diğer yandan kriptonun sunabileceği faydalar var ve ödeme sisteminde inovasyonun sağlıklı bir şey olabileceğini kabul ediyoruz.”

Yellen, şöyle devam etti:

“Nihayetinde sağlıklı inovasyon yapılabilecek bir yasal ortam oluşturacak tavsiyeler yayınlamak istiyoruz.”

ABD, kripto para ve blockchain alanlarında ulusal politika oluşturma çabalarını hızlandırdı. Mart ayı başlarında ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan başkanlık kararnamesi; tüketici ve yatırımcının korunması, mali istikrar, finansal katılım, sorumlu inovasyon, ABD’nin küresel finansal liderliği ve yasa dışı finansal faaliyetler mücadele gibi konuları düzenlemeyi hedefliyor.

Janet Yellen’ın başında olduğu Hazine Bakanlığı da dijital varlıklara ilişkin hem sistematik riskleri hem de tüketici risklerini azaltmaya yönelik politika tavsiyeleri geliştirmede liderliği üstlenecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Janet Yellen: "Ödeme sisteminde kripto temelli inovasyon sağlıklı olabilir"
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!