Ethereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Ethereum ATH’sinden bu yana son dört aydır düşüşte. Ancak boğalar, son rallilerinden sonra nihayet bu uzun vadeli düşüş eğilimini kırdı.

Şimdi, 2,994 $ seviyesinin altına bir düşüş, alt birimi 2,800 $ seviyesine yakın 20 EMA desteğine doğru çekebilir. Kısa vadeli EMA’larının kuzey yönü nedeniyle, ETH önümüzdeki günlerde yükseliş trendine devam edebilir. Basın zamanında, kral alt son 24 saatte %1,67 artışla 3120 dolardan işlem görüyordu. 

Ethereum Günlük Grafik

Ethereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek 3

Likidite aralığından 3.100 $ (Kontrol Noktası/POC) seviyesinden düşmesinden bu yana, altcoin, ETH’yi 24 Ocak’ta altı ayın en düşük seviyesine çekmeye iten güçlendirilmiş hacimlerde birden fazla düşüş mum çubuğu gördü. Ayrıca, 50 EMA (Cyan), tüm düşüş boyunca sağlam bir direnç olarak durdu.

Ethereum, tarihsel eğilimlerine bağlı kaldıktan sonra kendisini 13 aylık trend çizgisi desteğinden aldı. (sarı, kesikli). Bu geri dönüş rallisi daha sonra POC’de durdu. Geçen ay boyunca Ethereum, günlük grafiğinde beklenen bir düşen takoz (sarı) kırılması gördü. 

Bu toparlanma sırasında, alt, yükselen bir kama (beyaz) oluştururken son 17 günde %23’ün üzerinde bir yatırım getirisi gördü. Bu tersine dönüş modeli ve POC’nin sağlamlığı göz önüne alındığında, ETH yakın vadede bir gerileme görebilir. Bunu takiben, önemli trend çizgisi direncini kırdığı için yükseliş trendine devam edecek.

Gerekçe

EthereumEthereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek 4

RSI ile ilgili olarak, 61-direncinin üzerinde kapanma başarısızlığı 57-işaretinde test alanları bulabilir. Yakın vadede olası bir geri çekilmeye rağmen, ivme alıcıların lehine oldu.

Ayrıca, +DI hala yukarı bakarken, boğalar önümüzdeki günlerde üstünlüklerinden vazgeçme konusunda isteksiz olduklarını gösterdiler. Yine de ADX, ETH için zayıf bir yön eğilimi sergiledi.  

Çözüm

2,994 doların altındaki herhangi bir kapanış, 20 EMA desteğine doğru bir düzeltmeye neden olabilir. Bunu takiben, önümüzdeki günlerde POC ve 200 EMA’yı devirmek için altta yatan satın alma dürtüsünü artırmaya devam edecek. 

Öyle olsa bile, ETH kral para ile 30 günlük şaşırtıcı bir %90 korelasyona sahip olduğundan, yatırımcıların/tüccarların Bitcoin’in hareketini yakından izlemesi gerekiyor.

Ethereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek
AVAX’ın Trendin Tersine Dönmesinden Önce Başka Bir Boğa Koşusu Olasılığının Değerlendirilmesi!
Tron, Decentraland, Axie Infinity Fiyat Analizi: 24 Mart Perşembe
Solana, Loopring, ApeCoin Fiyat Analizi: 24 Mart Perşembe
BTC Teknik Analizi: Bunlar Bitcoin’in 50 bin Dolara Giden Yoldaki Yukarı Yönlü İki Hedefi!

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Ethereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum: Olası Bir Düzeltmeye Rağmen Yükseliş Durumunun Potansiyelini Ölçmek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!