Bankalar Kriptoya Akın Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalar Kriptoya akın etti. İsrail bankası Leumi, kripto para ticaretini kabul etmeye başladı. Leumi, bu konuda New York merkezli bir platform olan Paxos ile işbirliği yapıyor. Bank Leumi, İsrail’in önde gelen finans kuruluşlarından biridir.

BTC ve ETH Ayrıcalıklı

Kripto ticareti için Leumi, kendi dijital platformu Pepper Invest’i kullanmayı planlıyor. Ayrıca banka, bu başarının bir sonucu olarak İsrail’de müşterilerine kripto ticareti hizmeti sunan ilk banka olacak. Banka, belirli yönergeleri takip ettikleri sürece bu işlemlere izin veriyor. Müşteriler ilk etapta en az 50 şekel (15.49$) işlem yapabilmelidir. Ayrıca banka, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile başlayarak ilgili kriptoyu satın alma, satma ve hesabında saklamanın yönlerini tanımlayacaktır.

Bankalar Kriptoya Akın Etti!

Banka yetkilileri, bu uygulamanın ne zaman başlayacağını henüz açıklamadı. Ancak bu uygulamanın başlayabilmesi için öncelikle yasal izne sahip olması gerekir. İsrail Bankası, kripto para mevzuatı taslağını zaten yayınlamıştı. Kara para aklamayı önlemek için İsrail hükümeti ve İsrail Bankası kriptolarla birlikte çalışıyor. Merkez bankası taslak düzenlemesinde kripto para birimlerinin işlemler için belirli bir prosedür ve politika izlemesi gerektiğini belirtiyor.

 

Kriptoların Benimsenmesi

Bank Leumi‘nin bu aşamada onaylanıp onaylanmayacağı belirsiz olsa da bankaların kripto paraya yöneliyor olması, kullanımın arttığını gösteriyor. Dünyanın en ünlü bankası Goldman Sachs, birkaç gün önce web sitesinin görünümünü dijitalleşme ve kriptografiye dönüştürerek bunun en görünür örneği olmayı başardı.

Uzmanlara göre geleneksel finansal sistemler, yerini yavaş yavaş kripto ve DeFi’ye bırakacak. Bu trende giren bankaların sayısı veya onlara duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Öte yandan hükümetler, bunun kaçınılmaz bir gerçek olduğunu anlamaya başlıyorlar. Sonuç olarak, hükümetler dijital varlıkları manipüle etmek için düzenlemeleri ve yasaları kullanmak istiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bankalar Kriptoya Akın Etti! yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankalar Kriptoya Akın Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!