Avrupa’dan Sıcak Gelişme: Kripto Paralar ve Pow Yasağı Ne Olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’dan sıcak gelişme: Kripto paralar ve Pow yasağı ne olacak. Mart ayının başlarında, Avrupa Parlamentosu planlanan bir kripto para birimi yasağına karşı oy kullandı. Bazı üyeler, Bitcoin’in PoW’si (iş kanıtı) gibi madencilik tabanlı kripto para birimlerinin yasaklanmasını talep etti. Parlamento ise oy çokluğu ile PoW tüzüğünü yürürlükten kaldırmayı tercih etti.

Dijital Euro ve PoW

Tartışmalar bu süreçten sonra da devam etti. PoW iş kanıtı stratejisi, özellikle Avrupa Dijital Euro’ya yaklaştıkça ve kriptolar ana konu haline geldikçe, hala sorgulanıyor. Bazı milletvekilleri, zorla çalıştırma yasağını eski haline getirmeye çalışıyor. PoW yasağının destekçileri, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) madenciliğinin çok fazla enerji gerektirdiğini savunuyor. Ayrıca, yasağın savunucuları, bu enerji sonrası karbon emisyonunun çevreye zarar verdiğini savunuyorlar.

Avrupa’dan Sıcak Gelişme: Kripto Paralar ve Pow Yasağı Ne Olacak?

Öte yandan kripto savunucuları, çoğu kripto madenciliğinin artık yenilenebilir enerji ile yapıldığını ve teknolojinin madenciliği daha verimli hale getirmek için geliştiğini savunuyor. Yasağı destekleyenler ise bu fikri reddediyor. Ayrıca, Avrupa Birliği Bakanları, PoW kısıtlamasının yeniden getirilmesi durumunda, Avrupa’daki Web3 ve kripto alımı üzerinde zararlı bir etkisi olacağını söylüyor.

 

Uluslararası Kripto Rekabeti

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri kripto yasasını imzalamıştı. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, kripto piyasasının düzenlemeleri ve hükümet taslağı ile Amerika’nın eyaletler arasındaki yarışta kripto lideri olacağını belirtti. Avrupa Merkez Bankası, bu olayın bir sonucu olarak Dijital Euro üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. ABD ve Avrupa tarafından BIS Zirvesi’nde verilen yorumlara göre, iki finansal süper gücün hükümetleri dijital para çalışmalarını artırdı ve bu konuyu bir öncelik olarak görüyor.

Sonuç olarak, hükümetler kripto dünyası için rekabet ediyor gibi görünüyor. Avrupa PoW kısıtlamasını eski haline getirirse, kripto para piyasasında rakiplerinin gerisinde kalma riskiyle karşı karşıyadır. Bununla birlikte, elde edilen gerçeklere dayanarak, Avrupa’nın PoW’u masaya geri getirmesi pek olası değildir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Avrupa’dan Sıcak Gelişme: Kripto Paralar ve Pow Yasağı Ne Olacak? yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa’dan Sıcak Gelişme: Kripto Paralar ve Pow Yasağı Ne Olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!