Vitalik Buterin kriptonun faydalı kullanım alanlarını gölgeleyen "aşırı hırstan" endişeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, kriptonun yanlış ellerde zararlı bir araç haline dönüşmesinden endişe ediyor.

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, kriptonun yanlış ellerde zararlı bir araç haline dönüşmesinden endişe ediyor.

Time Magazine ile röportaj gerçekleştiren Buterin, kripto alanının geleceğine ilişkin endişelerini paylaştı. Ethereum’u blockchain teknolojisinden para biriminden öte kullanım alanlarında da faydalanma misyonuyla geliştiren Buterin, ağın günümüzdeki kullanım şeklinden pek de memnun değil.

Aşırı hırslı yatırımcılar, astronomik işlem ücretleri ve zenginliğin toplumun kriptoyu algısını etkileyecek ölçüde sergilenmesinden yakınan Buterin, “Maymunlara 3 milyon dolar verilmesi ve bunun bir tür kumara dönüşmesi vahim,” diye belirtti.

Ethereum kurucusu, “maymun” ile popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’tan (BAYC) bahsediyor. Kripto ekosisteminin en çok talep gören koleksiyonlarından biri olan ve NFT pazar yeri OpenSea’de taban fiyatı 103 ETH’ye (yaklaşık 310.940 dolar) ulaşan BAYC, aralarında Justin Bieber, Post Malone, Jimmy Fallon, Neymar, Paris Hilton, Snoop Dogg, Steve Aoki ve Eminem gibi isimlerin olduğu birçok ünlü tarafından da satın alındı.

Ethereum’u daha adil seçim sistemleri, evrensel temel gelir ve kamusal projeler gibi hayatın her alanında fayda sağlayacak bir platform olarak hayal eden Buterin, hırsın bunların önüne geçtiğinin farkında.

“Eğer şimdi sesimizi çıkartmazsak, geliştirilen tek şey anında kâr sağlayanlar olacak,” diye belirten Buterin, şöyle devam etti:

“Kriptonun kendisi, yanlış uygulanması halinde epey distopik potansiyele sahip.”

Rusya-Ukrayna arasında süregelen ve kripto topluluğunu da harekete geçirerek 100 milyon dolardan fazla bağış yapmaya yönlendiren krize dikkat çeken Buterin, “Bu şerrin içinde bir hayır varsa, o da kripto alanındaki birçok kişiye kriptonun nihai amacının milyon dolarlık maymun resmiyle oyun oynamak değil, gerçek dünyada anlamlı etkileri olan şeyler başarmak olduğunu hatırlatmasıdır,” diye belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin kriptonun faydalı kullanım alanlarını gölgeleyen "aşırı hırstan" endişeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!