Ruble cinsinden kripto işlem hacmi bir ayda %50'den fazla azaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Rus şahıs ve işletmelerin yaptırımları atlatmak için kripto paraları kullandığı uyarısını yineledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Rus şahıs ve işletmelerin yaptırımları atlatmak için kripto paraları kullandığı uyarısını yineledi.

Ne var ki ruble cinsinden günlük kripto işlem hacmi, 18 Mart’ta yalnızca 7,4 milyon dolar, yani son dönemlerdeki işlem hacmi ve 7 Mart’ta görülen 70 milyon dolarlık pike kıyasla yüzde 50’den çok daha aşağıda ölçüldü.

Bitcoin’in küresel günlük işlem hacminin 20-40 milyar dolar aralığında olduğu düşünülürse, ruble cinsinden yapılan kripto işlemlerin hacmi, bu miktarın oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor.

Kriptoya şüpheyle yaklaşan Lagarde, Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Zirvesi’nde yaptığı sunum sırasında “stablecoin ve kriptoya dönüşen ruble hacminin mevcut durumda belki de 2021’den beri görülen en yüksek seviyede olduğunu” söylemişti.

Lagarde, bu konuda Rus hükümetine değil, çoğunlukla Rus şahıs ve işletmelere işaret etti. Diğer yandan Lagarde, kripto paraların “kesinlikle yaptırımlar atlatma yolu olarak kullanıldığını” ekledi.

“Yani kripto bir tehdit mi? Evet. Geçmişte bir tehdit oldu mu? Evet, çünkü tonla şüpheli işleme ve yasa dışı faaliyetler için yapılan ödemelere baktığınızda sık sık kripto varlıkları görüyorsunuz.”

Lagarde’ın yorumları, Chainalysis ve Kaiko tarafından sunulan veriler ve uzman görüşüyle ters düşüyor. Blockchain Birliği’nden Jake Chervinsky, Rusya’nın Batı tarafından uygulanan yaptırımları atlatmak için kripto varlıkları kullanmasının olası olmadığını söyledi.

Tüm kripto para borsalarında gerçekleştirilen ruble cinsinden işlem hacmi. Kaynak: Bloomberg

Kaiko verilerine göre rubleden USDT’ye işlem hacmi, 7 Mart’ta 38 milyon dolarda pik yaptığından beri yüzde 86 düştü ve 22 Mart itibarıyla 5 milyon doların altına geriledi. Savaşa doğru ve hemen sonrasında geçici fırlamalar görülse de, yeniden şubat başında, yani yaptırımlar uygulanmadan önce görülen seviyelerin de altına geriledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ruble cinsinden kripto işlem hacmi bir ayda %50'den fazla azaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!