Son Dakika:Jerome Powell Dijital Dolar’ı Açıklıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika:Jerome Powel dijital dolar’ı açıklıyor.Fed Başkanı Jerome Powell, BIS İnovasyon Zirvesi’nde kripto para birimleri ve merkez bankalarının dijital para birimi hakkında konuşuyor. Powell, konferansında özellikle kripto para birimlerinin, DeFi‘nin ve merkez bankası dijital parasının geleceği hakkında konuştu.

Son Dakika:Jerome Powel Dijital Dolar’ı Açıklıyor!

Powell, mevcut düzenlemelerin kripto para birimlerini içermediğini, bu nedenle yeni kurallar, yasalar ve çerçevelerin çıkarılması gerektiğini vurguluyor. Powell ayrıca, bazı dijital öğeler pazar çatışmasına neden olduğunda nasıl yanıt verileceği konusunda bir fikir birliği olmadığını iddia ediyor. Sonuç olarak Powell’a göre kripto para birimini içeren yeni sistemden önce ve sonra teknolojik ilerlemeler yapılmalıdır.

Powell ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın dijital para biriminin genel kabulüne yönelik bir formun tasarlanması gerektiğini ve dijital para işlemlerinin mümkün olduğu kadar çabuk yapılması gerektiğini iddia ediyor. Merkez bankası başkanı ise dijital para konusunda henüz kesin bir karar verilmediğini iddia ediyor. Öte yandan başkan, çalışmanın devam ettiğini ve tüm uygun seçeneklerin fayda ve maliyet açısından değerlendirildiğini iddia ediyor.

Ayrıca, Fed Başkanı Powell, merkez bankasının dijital para biriminin (CBDC) kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini sağlamasının öneminin altını çiziyor. Başkan, bu gelişmelerin gerçekleşmesi halinde yatırımcıların parasını güvence altına alırken olası hukuka aykırı eylemlerin de önüne geçeceğini iddia ediyor. Bir başka deyişle kara para aklama gibi sorunların önüne geçmek için araştırmalar devam ediyor. Öte yandan Powell, CBDC’yi geniş çapta erişilebilir ve erişilebilir kılmak için mümkün olan her şeyi yapacaklarını iddia ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden daha önce kripto para birimlerinin hükümet tarafından kabul edildiğini iddia etmiş ve bu yönde bir yasa imzalamıştı. Bu gelişmeyle birlikte Biden, ABD’nin kripto sektöründe pazar lideri olması gerektiğini de ifade etti. Avrupa Merkez Bankası ise dün BIS İnovasyon Zirvesi’nde kripto ve Dijital Euro için bir konuşma yaptı ve en son gelişmeleri tartıştı. İlk kimin harekete geçtiği bilinmiyor. Merkez bankaları ise dijital para birimleri üzerindeki çalışmalarını hızlandırıyor gibi görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Son Dakika:Jerome Powell Dijital Dolar’ı Açıklıyor! yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Son Dakika:Jerome Powell Dijital Dolar’ı Açıklıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!