Bitcoin 43.000 dolardan dönse de profesyoneller hala uzun pozisyonda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük kripto para birimi 43.000 dolarlık direnci desteğe çeviremedi ama profesyonel yatırımcılar hala umutlu.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 22 Mart tarihinde yüzde 5 civarında artış yakalayarak 43.000 dolar direncinin üzerine çıktı. Bu seviyeyi fazla taşıyamayan BTC/USD paritesi, yeniden 42.000 dolar civarına indi.

BTC/USDT paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre Bitcoin, hafifçe yükseliş sürecinde olan 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (40.757 dolar) değerinin üzerinde kalmaya devam ediyor.

Daha önce haberi yapıldığı üzere bu seviyenin, kripto para analisti Michael van de Poppe tarafından da belirtilen destek hattının korunması, ayılara karşı boğalara avantaj sağlıyor. Göreceli güç endeksi (RSI) değerinin de orta seviyenin üzerinde olması bu argümanı destekliyor.

Vadeli işlem piyasasında uzunlar hakim

Bitcoin fiyatında yaşanan yüzde 5’lik ani artış, fiyatın düşeceğini varsayarak vadeli işlem piyasasında kısa pozisyon alan 150 milyon dolarlık sözleşmenin tasfiye edilmesine neden oldu.

Twitter’da yer alan bazı yorumcular, BTC fiyatındaki artışı blockchain protokolü Terra’nın (LUNA) kurucu ortağı Do Kwon’un açıklamasına bağlıyor. Hatırlanacağı üzere Kwon, projesinin stablecoin rezervine eklemek üzere 10 milyar dolarlık Bitcoin satın alma planını açıklamıştı.

OKEx verilerine göre kaldıraçlı işlem yapan yatırımcılar, son zamanlarda daha fazla BTC ödünç alıyor.

OKEx borsasında USDT/BTC kaldıraçlı borç verme oranı. Kaynak: OKEx

Bu haber yayına hazırlandığı esnada kripto para ekosisteminin toplam değeri 1,91 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin’in piyasa hakimiyeti oranı yüzde 41,9 olarak hesaplanıyordu.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 43.000 dolardan dönse de profesyoneller hala uzun pozisyonda
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!