ABD yatırım bankası Cowen, özel kripto bölümünü açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cowen 2021’in Mayıs ayında Standard Custody and Trust Company ile ortaklık kurarak kripto saklama alanına girme yönündeki planlarını duyurmuştu.

Amerika merkezli bağımsız yatırım bankası Cowen, kripto para ve dijital varlık bölümünü resmi olarak başlattı.

Firma, çarşamba günü yaptığı açıklamada Cowen Digital isimli yeni dijital varlık bölümünün, kurumsal yatırımcılara Bitcoin (BTC) gibi kripto paralar ve diğer dijital varlıklar için tam donanımlı ticaret uygulaması ve saklama hizmeti sunmak üzere tasarlandığını belirtti.

Cowen bankası yeni kripto bölümünü başlatmak için PolySign’in yan kuruluşu Standard Custody and Trust Company ile işbirliği yaptı. Yapılan duyuruda bankanın aynı zamanda iş ve uyumluluk hizmetleri sunan aracılık çözüm odaklı firma Digital Prime Technologies’in müşterisi olduğu da belirtildi.

Cowen 2021’in Mayıs ayında Standard Custody and Trust Company ile ortaklık kurarak kripto saklama alanına girme yönündeki planlarını duyurmuştu. Şirket ayrıca Ripple baş teknoloji sorumlusu David Schwartz tarafından ortaklaşa kurulan Stansard’ın ana şirketi PolySign’e de 25 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Yapılan duyuruda şirketin son 15 aydır Cowen Digital’i başlatmaya yönelik gerekli olan altyapı ve sistemleri oluşturmak için çalıştığı belirtildi.

2021 sonlarında 16 milyon dolarlık varlığı yöneten Cowen, ABD’deki yatırım bankalarının ilk sıralarında yer alıyor. Cowen CEO’su Jeffrey M. Solomon ise konu hakkında şu cümleleri kurdu:

“Cowen Digital sayesinde müşterilerimiz artık kurumsal kalitemiz ve tamamen entegre uçtan uca uygulama ve saklama yeteneklerimizle beraber kripto ve dijital varlık piyasalarına erişebiliyor.”

İlginizi Çekebilir: Citi şirket yöneticileri, yeni kripto şirketi kurmak için istifa etti

Duyuruda ayrıca Cowen Digital’in ilerleyen süreçte türevler, DeFi ve NFT’leri yönetmek için kurumsal araçlar, vadeli işlemler ve finansal çözümler gibi işlevlere sahip olacağı ifade edildi.

Cowen Digital adımı, Amerika merkezli yatırım bankası Goldman Sachs’ın dijital varlık yatırım firması Galaxy Digital ile ortaklaşa ilk tezgah üstü kripto opsiyon ticaretini gerçekleştirmesinden kısa bir süre atıldı. Daha geriye bakılırsa, JPMorgan Chase ise şubat ayında Decentraland metaverse’de sanal bir salon açmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD yatırım bankası Cowen, özel kripto bölümünü açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!