Kripto dövmeleri revaçta — Bitcoin ve Dogecoin aramaları iki katına çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ekosistemi, favori kripto paralarının logolarını vücuduna kazıyan adanmış takipçilere ev sahipliği yapıyor.

Kripto ekosistemi, favori kripto paralarının logolarını vücuduna kazıyan adanmış takipçilere ev sahipliği yapıyor.

Crypto Head’in yeni verilerine göre, dünya genelinde 900’den fazla kişi Bitcoin’in (BTC) “B” harfini dövme yaptırdı. Dogecoin (DOGE) ve Ethereum (ETH) dövmeleri de benzer şekilde revaçta.

Instagram etiketleri ve Google arama hacimlerinin analiz edildiği araştırmada, kripto dövme aramalarının yüzde 222 arttığı tespit edildi. Kripto para fiyat hareketleri pek iç açıcı olmasa da, kripto logosunu dövme yaptırmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor.

The making off my #bitcoin Freedom Tattoo!!

Show me your #crypto tattoo as I want to make another one and need some inspiration #tattoo pic.twitter.com/HJI3PbNqhM

— ₿ Didi Taihuttu ₿ ALLIN (@Diditaihuttu) March 21, 2022

İlk kripto para olan Bitcoin ile ilgili dövmeler neredeyse on yıldır görülüyor. Followers of the first and seminal cryptocurrency, Bitcoin tattoos have been around for almost a decade while influential Bitcoiners were quick to ink themselves. Bitcoin Ailesi’nin babası Didi Taihuttu, 2017’de Bitcoin dövmesi yaptıranlar arasına katıldı. Taihuttu’ya göre dövmesi, “özgürlüğü ve artık sistemin parçası olmamayı” temsil ediyor.

Bitcoin yayıncısı ve yazar Anita Posch da ön kolunda bir şimşek dövmesine sahip. Poshc, “Human B” adlı belgeselde dövmenin “enerjiyi temsil ettiğini” söylemişti. Poshc, Lightning Network’ün en tutkulu destekçilerinden biri.

Anita Posch’un şimşek dövmesi. Kaynak: “Human B”, Youtube

Dogecoin en büyük beş kripto para arasındaki yerini kaybetmiş olsa da, aylık ortalama 700 arama ile dövme için aranan en popüler ikinci kripto para konumunda bulunuyor. Diğer yandan 2021’de kripto paraya gösterilen ilginin söndüğü de açıkça görülebiliyor.

Dogecoin dövmesi aramaları, 2021 başında pik yaptıktan sonra en büyük destekçisi Elon Musk’ın tüm çabalarına rağmen düşüşe geçti.

Kripto dövme aramalarının Google trendleri. Kaynak: Google

Instagram’daki bazı Dogecoin dövmelerinin Shiba Inu köpeği görselinden oluştuğu görülebiliyor.

Dogecoin dövmesi. Kaynak: Instagram

Ethereum’un sekiz yüzlü, elmas şeklimde geometrik logosunun ise yalnızca 6 Instagram gönderisiyle çok daha az tercih edildiği görülebiliyor. Diğer yandan Ethereum blockchain’inde popüler olan NFT dövmelerinin ise yükselişte olduğu dikkat çekiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto dövmeleri revaçta — Bitcoin ve Dogecoin aramaları iki katına çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!