DeFiance Capital kurucusunun sıcak cüzdanından 1,6 milyon dolar çalındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dev kripto yatırım şirketi DeFiance Capital’ın kurucusu “Arthur_0x”, sıcak cüzdanlarından birine düzenlenen siber saldırıda 1,6 milyon dolardan fazla değerde NFT ve kripto kaybetti.

Dev kripto yatırım şirketi DeFiance Capital’ın kurucusu “Arthur_0x”, sıcak cüzdanlarından birine düzenlenen siber saldırıda 1,6 milyon dolardan fazla değerde NFT ve kripto kaybetti.

Kripto topluluğu, hacker’ın cüzdanını kara listeye alma talebinde bulunan Arthur’a büyük destek gösterdi ve çalınan varlıkları geri alması için yardıma koştu. Twitter’da bazı topluluk üyeleri, siber saldırının tam olarak nasıl olduğunu ve saldırganın cüzdana nereden erişim sağladığını tespit etmek için uğraştı.

NFT topluluk üyesi “Cirrus”, çalınan Azuki NFT’lerinin ikisini satın alarak Arthur’a iade edecek kadar ileriye dahi gitti. Cirrus, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada şöyle belirtti:

“NFT’lerin çalındığını öğrendim ve diğerlerini satın alan bazıları gibi kâr ile satmak yerine, ona yardımcı olmak için satın aldığım fiyata satmaya karar verdim.”

Cirrus, “Onları 6-8 ETH kâr ile çok rahat satabilirdim, ama bu doğru değil,” diye ekledi. Profilinde daha önce üç kez rug pull mağduru olduğu belirtilen Cirrus, muhtemelen diğer mağdurlara da böyle sempati beslemeye başladı.

Yo @Arthur_0x two of my bids got accepted on your hacked Azukis. Willing to get them back to you at cost. DM me pic.twitter.com/cBIX9QNLNu

— Cirrus (@CirrusNFT) March 22, 2022

Arthur, çoğunluğu Azuki olmak üzere beş koleksiyondan toplamda 78 farklı NFT kaybetmiş gibi gözüküyor. DeFiance kurucusu, ayrıca 68 Wrapped Ether (WETH), 4.349 Staked DYDX (stkDYDX) ve 1.578 LooksRare (LOOKS) token çaldırdı. Siber saldırgan, gece 3:30 civarı varlıkları hareket ettirmeye başladı ve tüm NFT’leri OpenSea’de açık artırmaya çıkardı. Hacker’ın cüzdanı, çeviri yayın saati itibarıyla yaklaşık 1,6 milyon dolar değerinde 545 ETH içeriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFiance Capital kurucusunun sıcak cüzdanından 1,6 milyon dolar çalındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!