Bitcoin 43.300 dolara iğne attı – Asya'dan satış baskısı geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zincir üstü verilere göre Bitcoin piyasasında ABD ve Avrupa’dan satış baskısı geliyor, Asyalılar ise satıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Asya’dan gelen satış baskısı öncesi günün erken saatlerinde 43.000 doların üzerini test etti.

BTC/USDT paritesine ait saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, 42.300 ila 40.500 dolar arasında işlem gördükten sonra birkaç saat içinde 2 bin dolardan fazla artış gösterdi.

Binance borsasında Bitcoin fiyatı, sabahın erken saatlerinde 43.361 dolar seviyesini gördü.

Bitcoin kademeli yükselişini sürdürüyor

Daha önce analizi yapıldığı üzere en büyük kripto para birimi, yılın başından bu yana geniş bir yükselen kanal içinde hareketini sürdürüyor.

BTC/USDT paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Şubat ayının başlarında yükselen kanalın direnç hattına doğru bir test gelmiş, aynı ayın sonunda yaşanan sert düşüşle bu kez destek hattı test edilmişti.

Kanalın orta çizgisine yakın seviyede denge bulan Bitcoin fiyatı, bu yazının hazırlandırdığı esnada 42.180 dolar civarında hesaplanıyordu.

Yönünü yukarı çeviren hareketli ortalamalar (MA) ve orta seviyenin hemen üzerindeki göreceli güç endeksi (RSI), an itibarıyla boğaların ayılara karşı üstün durumda olduğunu ortaya koyuyor.

ABD ve Avrupa satın alıyor, Asyalılar satıyor

Zincir üstü analiz kaynağı Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, Batı’dan Bitcoin alımları gelirken Doğu satış yapıyor.

Over the course of this #Bitcoin drawdown, buying pressure has been mainly during US and EU trading hours.

Meanwhile, the majority of sell-side pressure has occurred during Asian market hours, suggesting a divergence in regional strategy.

Read more👇https://t.co/cyTLZGHR1u pic.twitter.com/mJGGloo1t4

— glassnode (@glassnode) March 21, 2022

22 Mart tarihinde paylaştığı tweet’inde Glassnode, Bitcoin işlemlerinde “satın alma baskısının esas olarak ABD ve AB işlem saatlerinde olduğunu” belirtti.

“Satış baskısının büyük kısmı Asya piyasa saatlerinde meydana geldi ve bu da bölgesel stratejide bir farklılığa işaret ediyor.”

Kripto para piyasasının toplam değeri 1,92 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı yüzde 42 olarak hesaplanıyordu.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 43.300 dolara iğne attı – Asya'dan satış baskısı geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!