BIS ortak CBDC projesinin testleri tamamlandı — Sonuçlar olumlu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BIS İnovasyon Merkezi, Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika’nın merkez bankalarıyla uluslararası ödemeler için CBDC platformu pilot testini tamamladı.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika’nın merkez bankalarıyla uluslararası ödemeler için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) platformu pilot testini tamamladı.

Project Dunbar adlı çok uluslu deneysel CBDC projesi, merkez bankalarına bağlı birden fazla para birimiyle finansal kuruluşlar arasında doğrudan uluslararası işlem gerçekleştirmek için geliştirildi.

Ortak CBDC projesi Eylül 2021’de duyuruldu ve nihai rapor salı günü yayınlandı. Deneysel CBDC programı başarıyla sonuçlandı ve finansal kuruluşların merkez bankaları tarafından oluşturulacak CBDC’leri kullanarak, ortak bir platformda birbirleriyle doğrudan işlem gerçekleştirebileceği kanıtlandı.

Proje, prototip geliştirmeden önce birçok yönü dikkate aldı. Projenin çözmeye çalıştığı bazı kilit sorunlar arasında uluslararası havale sorunlarını yasal gereklilikler doğrultusunda çözmek ve ulusal sınırlara ödeme altyapısı getirmek yer alıyor.

Proje, işleyen prototipler geliştirme ve pratik çözümler sunma konusunda başarılı oldu ve çoklu CBDC fikrinin teknik olarak gerçekçi olduğunu kanıtladı. Geliştirilen prototipler, erişim, yetki alanı sınırları ve yönetişim gibi üç büyük sorunu çözmek için edinilen tasarım yaklaşımlarının etkili olduğunu doğruladı.

Projenin geliştiricileri, Project Dunbar’ın güçlü teknoloji araçlarıyla güçlendirilen yönetişim yapılarının nasıl güven ve paylaşımlı kontrol konusundaki endişeleri giderebileceğini ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BIS ortak CBDC projesinin testleri tamamlandı — Sonuçlar olumlu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!