3.000 doları aşan Ether fiyatı Bitcoin karşısında güçleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük altcoin olan Ether, 3.000 dolardaki psikolojik direnci aşarken Bitcoin karşısında güçlenmeye başladı.

Ethereum ağının yerel tokeni Ether (ETH) bir kez daha 3.000 dolar direncinin üzerine çıktı. Kripto para piyasasının en büyük iki ismine ait parite, trend değişimine sahne olmaya başladı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre ETH/BTC paritesi, Aralık 2021’den beri devam eden düşüş trendi çizgisinin dışına çıktı.

ETH/BTC paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Yılın başında ve şubat ayının sonunda iki kez düşüş trendi çizgisini test eden ETH/BTC paritesi, 17 Mart itibarıyla düşüş trendi çizgisinin üzerine çıktı.

21 Mart tarihinde konu hakkında bir tweet atan trader Cantering Clark, “Tüm işaretler ETH/BTC paritesi için güce işaret ediyor” dedi.

“[Ethereum] Merge işlemi için kesin tarihin verilmemesi, kesin tarih verilmesine kıyasla daha fazla yükseliş sağlıyor.”

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether fiyatı, 19 Mart tarihinde genel direnç seviyesi olan 3.000 dolardan aşağı düştü, ancak ayılar 20 Mart itibarıyla fiyatı hareketli ortalamaların (MA) altına çekemedi. Bu durum, boğaların küçük düşüşlerde alım yaptığını gösteriyor. Zira bugün itibarıyla fiyat 3.000 doların üzerine çıktı.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar, fiyatı 3.000 doların üzerinde tutmaya ve simetrik üçgenin direnç çizgisini aşmaya çalışacak. Burası dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye, çünkü bunun üzerinde bir kırılım ve kapanış, trendde olası bir değişikliğe işaret edebilir. ETH/USDT paritesi daha sonra 3.500 dolara kadar yükselebilir.

Alternatif olarak, fiyat 3.000 dolarda tutunamaz veya üçgenin direnç çizgisine kadar çıkıp aşağı düşerse, 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (2.780 dolar) altına gerilerse, üçgen içindeki hareket birkaç gün daha uzayabilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
3.000 doları aşan Ether fiyatı Bitcoin karşısında güçleniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!