Bitcoin son dört haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük kripto para birimi, güçsüz ilerleyişine dur dedi ve şubat ayından bu yana en yüksek haftalık kapanışını yaptı.

Bitcoin (BTC), 20 Mart tarihinde son dört haftanın en yüksek haftalık kapanışını elde etti.

BTC/USDT paritesine haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi pazar günü 41.000 dolaylarında işlem görerek son üç haftadaki güçsüz görünümünden kısmen sıyrıldı.

Hafta sonu 42.400 dolara kadar yükselen Bitcoin, bu haber yayına hazırlandığı esnada 40.900 dolar civarlarında geziniyordu.

Yatırımcıların kaldıraç iştahı sürüyor

Bitcoin piyasasındaki güncel verileri paylaşan zincir üstü kaynak Santiment, hafta sonu yerel zirve elde edildikten sonra yaşanan düşüşün kaldıraçlı işlemlerle açıklanabileceğini savundu.

21 Mart tarihinde Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, Bitcoin fonlama oranlarına dikkat çekerek kaldıraçlı işlem yapıldığının bir işareti olduğunu ileri sürdü.

“Fonlama oranları, yatırımcıların genellikle ani fiyat düzeltmelerine yol açan kaldıraçlı işlem yaptıklarını belirlemede değerli olmuştur.”

Bitcoin fonlama oranları ve fiyat kıyaslaması. Kaynak: Santiment/Twitter

40.000 dolar desteği önemli

Güncel tabloya bakıldığında BTC/USD paritesinin yılın başından bu yana devam eden yükselen kanal içinde hareket ettiği görülüyor.

Hareketli ortalamalar (MA) hafifçe yukarı doğru yönelirken göreceli güç endeksi (RSI) orta noktanın üzerine doğru harekete geçti. Bu veriler, en büyük kripto para biriminde boğaların üstün gelmeye başladığını ortaya koyuyor.

BTC/USDT paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin, hareketli ortalamaların üzerinde günlük kapanış elde etmeye devam ettiği sürece, takriben 48.000 dolar civarında gözlenen, yükselen kanalın direnç çizgisine doğru hamle ihtimalini sürdürecek.

20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (40.432 dolar) değerinin altında kapanış gelmesi, ayıların 37.000 dolardaki destek hattına doğru satış baskısı uygulamasına neden olabilir.

Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan trader ve analist Michael van de Poppe, güncel fiyatları değerlendirirken Bitcoin için kritik desteğin 39.600 dolarda olduğunu savundu.

20 Mart tarihinde gönderdiği tweet’inde Poppe, “39.600 dolar kaybedilirse muhtemelen çok daha büyük sıkıntı yaşayacağız” ifadesine yer verdi.

Bu haber yayına hazırlandığı sırada kripto para piyasasının toplam değeri 1,85 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı ise yüzde 41,9 civarındaydı.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin son dört haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!