Haftanın öne çıkan kripto para yatırımları | 14-18 Mart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14-18 Mart tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan yatırım haberleri mercek altında.

Hafta sonu boyunca çok fazla fiyat dalgalanması göstermeyen Bitcoin (BTC), pazartesi gününe 38 bin dolarla başladı.

Ukrayna’nın olumlu kripto kararı, Çin’den gelen olumlu politika izleneceğine dair haberler ve Rusya-Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin başlamasının ardından BTC’de yukarı yönlü bir gidişat görülmeye başlandı.

Yaşanan olumlu gelişmeler ve yatırım haberlerinin de etkisiyle 16 Mart çarşamba günü 41 bin dolarla güzel bir yükseliş yakalayan BTC, hafta içi boyunca yükselişini sürdürdü. 18 Mart cuma günü 42 bin dolarla zirveyi gören BTC, bu fiyat seviyesiyle haftayı kapattı.

ConsenSys, D Serisi fonlama turunda 450 milyon dolar topladı

ParaFi Capital’in yürüttüğü, Temasek, SoftBank Vision Fund 2, Microsoft, Anthos Capital, Sound Ventures ve C Ventures şirketlerinin yer aldığı D serisi fonlama turunda blockchain yazılım şirketi ConsenSys, 450 milyon dolar topladı.

Şirket, fonlama turundan elde edilen gelirin bir kısmını, ConsenSys hazinesindeki Ether’in ABD doları eşdeğerleriyle oranını yeniden dengelemek için Ether (ETH)’e dönüştürmeyi planlıyor. DeFi, protokoller ve stake yoluyla bu tür varlıklardan kazanç sağlamak için kendi finansal altyapısını kullanmaya çalışan firma, 2022’nin ilerleyen süreçlerinde piyasaya sürülmesi planlanan yeniden tasarlanmış bir sistemle MetaMask’ın genişletilmesini desteklemek amacıyla kullanmayı planlıyor.

100 milyon dolarlık yeni fon MachineFi girişimlerini destekleyecek

Blockchain platformu IoTeX, 100 milyon dolarlık sürdürülebilir ekosistem fonunu duyurdu. Bu fon, önümüzdeki üç yıl içinde 10 milyondan fazla akıllı cihazı MachineFi portalına bağlamak için kullanım alanları geliştiren binden fazla merkeziyetsiz makine ekonomisi girişimini destekleyecek.

IoTex Yatırım ve Ekosistem Başkanı Jing Sun, fonun önümüzdeki 10-20 yılda 10 binden fazla MachineFi odaklı girişimi destekleyebilecek süresiz bir araç olarak tasarlandığını açıkladı.

Block, Japon fintek firmasına 41 milyon dolar yatırım yaptı

Tokyo merkezli dijital cüzdan Kyash, Japonya Post Investment Corporation, eskiden Square ismiyle bilinen Jack Dorsey’s Block ve ABD’deki Altos Ventures Goodwater Capital ve StepStone Group şirketlerinin yanı sıra Japon bankalarının da katıldığı D serisi fonlama turunda 41,2 milyon dolar topladı. Şirketin finansmanı, 108 milyon dolara yükseldi.

Ayrıca şirkete İngiltere’deki Greyhound Capital, SMBC Nikko Securities, JAFCO Group, Mitsui Sumitomo Insurance Capital şirketleri de yatırım yaptı. Bununla birlikte Kyash, Block’un yatırım yaptığı ilk Asya merkezli şirket olma özelliğine sahip.

İşlem ücretlerini aşağı çeken Optimism 150 milyon dolar yatırım aldı

Ethereum ölçeklendirme çözümü Optimism, Andreessen Horowitz (a16z) ve Paradigm liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 150 milyon dolar topladı. Yatırım turunun ardından 1,65 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Kullanıcılarına Gas ücretleri konusunda 1 milyar doların üzerinde tasarruf sağlayan şirket, bu fonu Optimism ekibini genişletmek ve ağ ücretlerini daha da aşağı çekmek için kullanacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para yatırımları | 14-18 Mart
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!