Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 14-18 Mart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14-18 Mart tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 37.000 – 43.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. BTC, 14 Mart Pazartesi sabah saatlerinde 38 bin dolar seviyesinde işlem görürken, hafta içinin son günü 11 Mart Cuma akşamında ise borsalarda yaklaşık 41 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 1,895 trilyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 41,9 olarak hesaplandı.

Ethereum (ETH) fiyatı ise haftayı 2.500 dolar ile 3.000 dolar seviyeleri arasında geçirdi.

İşte 14 Mart Pazartesi ile 18 Mart Cuma tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Binance, Polygon yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, salı günü yaptığı açıklamada, Polygon (MATIC) ağındaki yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu belirtti.

Polygon ağı, 11 Mart’ta güncelleme kaynaklı bir hizmet kesintisi yaşamıştı ve bu duyuru da bu olaydan kısa bir süre sonra yapıldı. Kripto borsası, ağ tekrardan istikrarlılığına kavuşunca yatırma ve çekme özelliklerini yeniden başlatacağını açıkladı.

Deus Finance siber saldırıya uğradı — Zarar 3 milyon dolar!

DeFi pazaryeri Deus Finance, hacker’ların yeni kurbanı oldu. Saldırganlar pazaryerinden 3 milyon dolardan fazlasına denk gelen DAI ve Ether (ETH) çaldı.

DeFi analiz şirketi PeckShield ise saldırının neden ve nasıl gerçekleştiği hakkında tweet paylaştı. Siber saldırganlar, StableV1 AMM – USDC/DEI paritesinin fiyatını manipüle etti ve protokolü kullanarak fiyat kahinini anlık kredi için hazırladı.

PeckShield verilerine göre siber saldırganlar 200 bin DAI ve 1101,8 ETH çaldı. Çalınan varlıkların toplam değeri, tahmin edilen 3 milyon dolar rakamından çok daha yüksek olabilir.

Mark Zuckerberg açıkladı: Instagram’a NFT özelliği geliyor!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, video ve fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram platformuna, NFT seçeneklerinin eklenmesine yönelik hazırlandıklarını açıkladı.

Zuckerberg, Texas’taki South by Southwest konferansında yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreçte Instagram’a NFT özellikleri eklemek için çalışıyoruz” dedi. Facebook kurucusu, uygulamanın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği konusunda detay vermedi.

NFT erkekler kulübü mü? — Sektörün dikkat çeken cinsiyet ayrımı

Her ne kadar NFT’ler medyada oldukça büyük bir ilgi görse de uzmanlar, NFT’lerin etki alanının dijital sanat eseri satmaktan öteye gideceğini ve insanların fikir değişiminde bulunma şekillerini sonsuza kadar değiştireceğini düşünüyor.

Ne var ki küresel NFT pazarı, oturmuş tüm kalıpları yıkma vaatlerine rağmen geleneksel sanat sektörü kadar sönük ve erkek yoğunluklu.. Güncel istatistiklere göre NFT üreticilerinin yalnızca yüzde 16’sı kadın ve bu durum, kadınların günümüz NFT ekosisteminde ne denli yetersiz temsil edildiklerini gösteriyor.

Klaytn token bir ayda yüzde 15 düştü ancak TVL hala yüksek

Klaytn (KLAY), 2021’in Mart ayında umut verici bir başlangıç yaptı ve piyasaya sürüldükten sonra toplamda 11 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Bununla birlikte tokenin mevcut toplam değeri 3 milyar dolara inerek yaklaşık yüzde 70 düştü.

En çok bilinen akıllı sözleşme blockchain ağları kadar tanınmasa da Klaytn, en büyük projeler sıralamasında ilk 35’te bulunuyor. Ağın ayrıca akıllı sözleşmelere kilitlenmiş 1,2 milyar dolar değerinde mevduatı var ve akıllı sözleşmelere kilitlenen sermaye, kripto sektöründe kitlenmiş toplam değer (TVL) olarak biliniyor.

Rare Bears’a siber saldırı şoku — 800 bin dolarlık NFT çalındı

Yeni başlatılan NFT projesi Rare Bears, bir bilgisayar korsanının projenin Discord kanalına oltalama bağlantısı göndermesinin ardından siber saldırıya uğradı. Siber saldırgan, yaklaşık 800 bin dolar değerindeki NFT ile kayıplara karıştı.

Blockchain güvenlik şirketi Peckshield’ın analizine göre siber saldırgan, Rare Bears, CloneX, Azuki ve The Sandbox ekosisteminden 6 adet LAND token çaldı.

Zincir üstü analize göre çalınan NFT’lerin çoğu satıldı ve saldırgan, toplam değeri 795.500 doları geçen 286 ETH elde etti. Hacker daha sonra coin’leri Tornado Cash ile karıştırarak kaynağını gizlemeye çalıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 14-18 Mart
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!