Bitcoin birikimlerini artıran madenciler hash oranını da yükseltmeyi planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencileri, 2022’de faaliyetlerini durmak bilmeden büyütürken, BTC birikimlerini de giderek artırıyorlar.

Bitcoin (BTC) madencileri, 2022’de faaliyetlerini durmak bilmeden büyütürken, BTC birikimlerini de giderek artırıyorlar.

Arcane Research’ün yeni raporuan göre halka açık Bitcoin madenciliği şirketleri, “sürekli olarak büyüme fırsatları arıyor” ve 2022’de hash oranını tüm ağdan daha hızlı artırmayı planlıyorlar.

Halka açık Bitcoin madenciliği şirketlerinin tahmin edilen hash oranları. Kaynak: Arcane Research

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketimi Endeksi’ne göre, küresel hash oranının yüzde 44,95’ini Kuzey Amerikalı madenciler oluşturuyor. Halka açık Bitcoin madencilerinin hash oranında hedefledikleri dev artış, bu oranın da artmasıyla sonuçlanabilir.

Arcane Research Analisti Jaran Mellerud, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada halka açık çoğu madencilik şirketinin hodl (tutma-biriktirme) stratejisi izlediğini ve madenciliğini yaptıkları Bitcoin’leri mümkün olduğunca biriktirdiklerini belirtti.

“Bu hodl stratejisi, söz konusu şirketleri doğrudan Bitcoin sahibi olmak isteyenler için dolaylı Bitcoin yatırım aracı haline getiriyor.”

Halka açık Bitcoin madenciliği şirketlerin Bitcoin birikimleri. Kaynak: Arcane Research

Ocak 2021’den beri sürekli büyüyen madenci rezervleri, madencilerin HODL stratejisini yansıtıyor. Compass Mining CEO’su Whit Gibbs, halka açık madencilik şirketlerinin Bitcoin’e çok daha olumlu yaklaştığını söyledi:

“Şirketler, bilançolarındaki Bitcoin’e piyasa değerlerini artırma aracı olarak bakıyor.”

Madencilerin mavi ile gösterilen rezervleri sürekli artıyor. Kaynak: CryptoQuant

Mellerud, Bitcoin madenciliğinin geleneksel finans piyasalarında da giderek popülerleştiğine değindi. “Bitcoin yatırım araçları, özellikle de Bitcoin ETF piyasasının olgunlaşmadığı ABD’de yüksek rağbet görüyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin birikimlerini artıran madenciler hash oranını da yükseltmeyi planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!