Ukrayna cumhurbaşkanı kripto düzenleme yasasını imzaladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna devlet başkanı Volodymyr Zelenskyy, ülkenin düzenlenmiş bir kripto piyasası kullanabilmesi için yasal çerçeve oluşturan bir yasayı imzaladı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı çarşamba günü yaptığı duyuruda Zelenskyy’nin, ilk olarak ülkenin yasama organı Ukrayna Yüksek Şurası tarafından şubat ayında kabul edilen ‘Dijital Varlıklar’ isimli yasayı imzaladığını açıkladı. Söz konusu yasa doğrultusunda kripto borsaların ve dijital varlıklarla işlem yapan firmaların Ukrayna’da yasal olarak faaliyet gösterebilmeleri için hükümete kaydolmaları gerekiyor. Bankaların da bu firmalar için hesap açmasına izin verilmesi planlanıyor.

Yasa ayrıca Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ülkenin dijital varlıklarla ilgili politikalarını belirleme, kriptoyla uğraşan işletmelere lisans verme ve finansal gözlemci olarak hareket etme yetkisi de veriyor. Diğer taraftan Ukrayna Maliye Bakanlığı ise dijital varlıkların yasal çerçevesini düzenlemek için ülkenin vergi ve medeni kanunlarını değiştirmeye yönelik çalışmalar yapıyor.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı konu hakkında, “Bu yasanın cumhurbaşkanı tarafından imzalanması, kripto sektörünü gölgelerin arasından çıkarma ve Ukrayna’da dijital varlıklar için bir piyasa çıkarılmasına yönelik atılan önemli bir adım,” dedi.

Ukraine has legalized the crypto sector — @ZelenskyyUa signed a law. From now on foreign and Ukrainian cryptocurrencies exchanges will operate legally and banks will open accounts for crypto companies. It is an important step towards the development of the VA market in Ukraine. pic.twitter.com/lqqO1J9r1k

— (@mintsyfra) March 16, 2022

Kripto para, 24 Şubat’taki işgalin ardından ülkenin Rusya’ya karşı mücadelesinde kilit bir nokta haline geldi ve dünyanın dört bir yanından Ukrayna’ya bağışlar yağdı. Ukrayna Ulusal Bankası ise bu dönemde bankalarda sınırlı nakit çekimleri olduğunu, ülkenin para birimi Grivnası’nin döviz kurunu sabitlediğini ve elektronik para ihracını askıya aldığını açıkladı.

Ukrayna’nın en büyük kripto borsası Kuna, pazartesi günü FTX’le beraber bir bağış platformu başlattı. Web sitesine göre kullanıcılar, yazının yayımlandığı esnada 54 milyon dolardan fazla kripto bağışladı, bu da platformun 200 milyon dolarlık hedefinin yaklaşık yüzde 27’sini oluşturuyor.

Cointelegraph Kuna’ya ulaştı ancak yazının yayımlandığı esnada bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ukrayna cumhurbaşkanı kripto düzenleme yasasını imzaladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!