Paribu Güvenilir Mi? – Kripto Para Piyasa

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda hem ödeme hem de yatırım aracı olarak kullanılan kripto paraları elde etmenin bazı yöntemleri bulunmaktadır. Bazı kriptopara birimlerine madencilik mining yöntemiyle sahip olunabilmektedir. Günümüz çağında madencilik mining ile kriptopara elde etmek oldukça zorlu bir yöntemdir. çünkü, dünya üzerinde yoğun mining aktiviteleri yüzünden her bir blok başına verilen kazançlar gerçek anlamda düşüktür. Kripto paraları elde etmenin en basit yolu ise fiat (itibari) para ile (Türk Lirası TL gibi) satın alım gerçekleştirmektir. Fiat para birimleri ile kripto para alım/satım işlemini gerçekleştiren platformlara yapılarına “Kripto Para Borsası” denilmektedir. Dolayısıyla Türkiye’de merkezli önde gelen kriptopara borsası olan Paribu’yu ele alacağız.

Kripto Para Borsaları Nedir ve Nasıl çalışır?

Kriptopara borsaları genellikle birer takas platformlarıdır. Fiat, nakitinizi bu platformlar aracılığı ile istediğiniz kriptopara birimine çevirebilir yada elinizde bulunan kriptopara birimini fiat para birimine dönüştürebilirsiniz. Kriptopara borsalarının çalışma prensibi gelenekselleşmiş borsa sistem yapısıyla ile hemen hemen benzerdir. Geleneksel borsa sisteminden farklı olarak yatırımcılarınızı kripto para borsası ve kendi banka hesabınıza transfer edebilmek için herhangi bir aracı kuruluşa ihtiyaç duymamanızdır.

Paribu Güvenilir Mi? 2

Kriptopara borsa mantığı işlemler borsaya giren kullanıcıları arasında gerçekleşmektedir. örnek olarak, fiat para birimi ile alım işlemi gerçekleştirmek isteyen bir yatırımcı, elindeki kriptopara birimini fiat para birimi ile takas etmek isteyen başka yatırımcıdan alır. Kripto para birimleri karşılığında fiziki bir elementi bulunmayan dijital varlıklardır. Kriptopara satın alma işlemleri bu sebeple İnternet ortamından Paribu gibi kriptopara borsaları üzerinden yapılabilmektedir.

Kapanır mı?

Paribu, Türkiye’nin en yüksek hacim (dominance) oranına sahip dijital varlığı bulunan bitcoin alma / bitcoin satma , para yatırma / para çekme işlem platformudur. Hızlı ve tamamen güvenli olarak başta Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok farklı kriptopara için alım satım işlemine havuzluk eden Paribu Kriptopara borsası, 14 Şubat 2017’de yatırımcılar için kullanıma açılmıştır.
Yatırımcılar, Paribu sisteminde hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde 7/24 kriptopara işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Yasal mı?

Paribu, Türkiye’de tam anlamıyla yasal olarak faaliyet göstermektedir. Yetkili mercilerden gerekli izinler ve belgeler alınarak kurulan öncü bir şirkettir.

Hangi Kripto Paralar Var?

Başta Bitcoin olmak üzere birçok farklı altcoin için alma / satma işlemlerini sunan Paribu’da şimdilik 22 kriptopara listelenmektedir. Paribu Borsasının marketinde yer alan tüm kriptoparalar şu şekildedir:

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
XRP (XRP)
Tron (TRX)
Holo (HOT)
Waves (WAVES)
ChainLink (LINK)
Ravencoin (RVN)
Basic Attention Token (BAT)
BitTorrent (BTT)
Litecoin (LTC)
Bitcoin Cash (BCH)
Stellar (XLM)
Dogecoin (DOGE)
Cardano (ADA)
NEO (NEO)
Tether (USDT)
EOS (EOS)
Ontology (ONT)
Cosmos (ATOM)
Chiliz (CHZ)
Tezos (XTZ)

Bitcoin Alış-Satış Fiyatı

Paribu, trader’lara ve yatırımcılara Paribudan Bitcoin alma satma işlem imkanı sunmaktadır. Bu hususta önemli olan nokta ise Paribu’daki anlık Bitcoin fiyatıdır. Veri merkezlerinin sunduğu raporlara göre anlık 1 Bitcoin fiyatı 322,492.00 TL Türk Lirası olarak kaydedilmiştir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.



Post Views:
3.650

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Paribu Güvenilir Mi? – Kripto Para Piyasa
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!