Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin ve Ethereum Gibi Kripto Para Birimleri Ödeme Aracı veya Değer Saklama Aracı Olarak Uygun Değil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Yamani Hafez Musa, “Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri ödeme aracı veya değer saklama aracı olarak uygun değil” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Malezya’da kripto para endüstrisine ait dijital varlıkları yasal olarak henüz tanınmıyor. Malezya Maliye Bakan Yardımcısı, kripto para birimlerinin ödeme aracı veya değer saklama aracı olarak uygun olmadığını savunsa da tüm bu düşüncelerin dışında yatırım yapılabilecek bir varlık sınıfı olduğunu söylemlerinde vurguladı.

Dewan Rakyat’ta parlamento üyesi olan Nurul Izzah Anwar, Yamani Hafez Musa’ya hükümetin kripto para birimini izleme ve düzenlemedeki rolünü sordu.

Maliye Bakan Yardımcısı Yamani Hafez Musa kripto para birimlerinin merkez bankası tarafından düzenlenen bir ödeme aracı olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bitcoin ve ethereum gibi dijital varlıklar ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değildir… Genel olarak dijital varlıklar bir değer saklama aracı ve iyi bir değişim aracı değildir. Bu, spekülatif yatırımlar sonucunda volatiliteye maruz kalan dijital varlıkların durumundan kaynaklanıyor. Ayrıca önemli olan, çevre üzerindeki büyük etkidir. Bir Bitcoin işlemini işlemek için kullanılan elektrik gücüyle 1.2 milyon Visa işlemi gerçekleştirilebilir.

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin ve Ethereum Gibi Kripto Para Birimleri Ödeme Aracı veya Değer Saklama Aracı Olarak Uygun Değil isimli makale Zeynep Kurşun tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin ve Ethereum Gibi Kripto Para Birimleri Ödeme Aracı veya Değer Saklama Aracı Olarak Uygun Değil
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!