Kripto Tarihinin En Büyük Köprü Hack’i: 120 Bin Ether Çalındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana ile Ethereum arasında köprü olarak işlev gören Wormhole protokolünden 120 bin ETH çalındı.

Saldırı sonucunda çalınan ethererum’ların yazım esnasındaki değeri yaklaşık 317 milyon dolardır.

120 bin ethereum çalındığını resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bildiren şirket, ilk gönderisinde, “Hack olayını araştırmak ve ağ bakımı için Wormhole şu an çevrim dışı.” dedi. Bundan yaklaşık 3 saat sonra bir gönderi daha paylaşarak, ağdaki açığın düzeltildiğini ve en hızlı şekilde tekrar kullanıma açmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca sarılmış-ethereum’un (wETH) ETH ile 1:1 oranında olup olmadığını net olarak anlamak için önümüzdeki saatlerde ETH eklemesi yapılacağı ifade edildi.

Paradigma güvenlik araştırmacısı “samczsun“, saldırganın şirketin özel anahtarını bulduğunu veya köprünün açığından yararlandığını söyledi. Hacker’ın aslında ETH yatırmak zorunda kalmadan wETH üretebileceği bir açık bulduğu belirtildi.

Wormhole, hacker’a çaldığı kripto paraları geri vermesi durumunda 10 milyon dolarlık ödül vereceğini açıkladı.

Blockchain analiz firması Elliptic yaptığı açıklamada, bunun tüm zamanların en büyük kripto hırsızlıklarından biri ve DeFi protokolleri arasında yapılan en büyük ikinci hırsızlık olduğunu söyledi

Kripto Tarihinin En Büyük Köprü Hack’i: 120 Bin Ether Çalındı isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Tarihinin En Büyük Köprü Hack’i: 120 Bin Ether Çalındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!