Kripto Para Piyasası Açılış Kapanış Saatleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz üzere her yatırım piyasasında bir açılış saati ve bir de kapanış saati bulunmaktadır. Fakat kripto para piyasalarında ise bu durum biraz daha farklıdır. Bütün gün boyunca ticarete açık olmaması nedeniyle geleneksel borsa piyasalarında, açılış fiyatı ve kapanış fiyatı olmak üzere günün başlangıç ve bitiş fiyatı düzenlenir. Geleneksel standart borsaların kullanım amacı, günün 24 saatine ait ticari hareketleri değerlendirmek ve yansıtmaktır. Bu borsalar genel olarak bir ölçüm aracı olarak değerlendirilirler. Bitcoin kripto para borsalarında ise sistem biraz daha farklıdır.

7 gün 24 saat aktif olarak hizmete açık olan bitcoin ve altcoin kripto para borsalarında, günün açılış fiyatının gece yarısı fiyatına, günün kapanış fiyatının ise saatin 23:00 karşılık gelmesi muhtemeldir. Kapanış fiyatı kesinlikle günün son fiyatı olmalıdır. İşte bu nedenle kripto para borsası saat kaçta kapanıyor diye sorarsanız; sizlere vereceğimiz en doğru cevap, kripto para borsasının 7/24 sürekli açık olduğu ve gün içinde kapanmadığı olacaktır.

Kripto Para Borsası Nedir?

Kripto para borsa piyasası, yatırımcıların kullandıkları farklı para birimleri ile işlem yaparak veya altcoinler kullanarak kripto para al / sat yapabilecekleri dijital bir pazardır. Bir kripto para döviz yatırımcıları yani alıcıları ve satıcıları arasında bir aracı görevi gören online bir platformdur.

Kripto Para Piyasası Açılış Kapanış Saatleri 2

Piyasa Açılış Kapanış Saatleri

Günün ve haftanın her saatinde kripto para alım / satım işlemini gerçekleşebilirsiniz. Dolayısıyla bir borsa herhangi bir sebepten dolayı yani al / sat işlemlerini durdurmak zorunda kalmadığı sürece kapatılması söz konusu değildir. Fakat teknik analizler yapabilmek için günlük olarak bir başlangıç ​​ve kapanış saati olmak zorundadır.

Kripto paraların günlük açılış ve kapanış mumlarını analiz ederek ulaşmak istediğiniz verilere elde edebilirsiniz. Türkiye saati ile bu analizi gerçekleştirmek isterseniz günlük kapanış mumunun gece yarısı saat 00:00’da gerçekleştiğini fark edeceksiniz. Akabinde yeni günlük mumun açıldığını da eş zamanlı görebilirsiniz. Fakat, kripto para piyasası ülkelerin yerel saat birimlerini baz almadıkları için saat 00:00’da gerçekleşen günlük kapanış ile doğru veriler elde edemezsiniz ve bu veriler yanıltıcı olabilir.

Günlük kapanışların ilgili fiyat direnç ve destek ortalamasının üzerinde veya altında kapanması kripto para analizcileri için çok önemli bir faktördür. Kripto para piyasasında genel olarak bir saat referansı alınmaktadır. Bu Türkiye saati ile gece 03.00’dır. Referans alınan saat ise Greenwich saatidir. Greenwich saati, Türkiye saatinden tam olarak 3 saat geridedir.

Kripto Para Borsası ve Geleneksel Borsa Arasındaki Farklar

Kripto para borsası ve Geleneksel borsa açılış kapanış saatleri yönünden bir takım farklılıklar gösterir. Bu farklılıkar şöyle sıralanabilir;

Geleneksel Borsa piyasasının ticari faaliyetlerini veriler ile yansıtması için bir açılış bir de kapanış saati vardır.
Geleneksel Borsa piyasasında işlem yapmak isterseniz; bu açılış ve kapanış saatlerine özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.
Daha önceden de açıkladığımız gibi Kripto para borsalarının herhangi bir kapanış saati yoktur.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.



Post Views:
90.269

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Piyasası Açılış Kapanış Saatleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!