Klaytn token bir ayda yüzde 15 düştü ancak TVL hala yüksek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KLAY’in piyasa değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 geriledi.

Klaytn (KLAY) fiyatı, Mart 2021’de umut verici bir başlangıç ​​yaptı ve piyasaya çıkışının ardından 11 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Bununla birlikte, tokenin mevcut toplam değeri yaklaşık yüzde 70 düşüş görerek 3 milyar dolara indi.

Binance borsasında KLAY/USD paritesi grafiği. Kaynak: TradingView

Önde gelen akıllı sözleşme blockchain ağları kadar iyi bilinmese de Klaytn, en büyük projeler sıralamasına göre ilk 35 içinde yer alıyor. Ağ ayrıca, akıllı sözleşmelere kilitlenmiş 1,2 milyar dolar değerinde mevduata sahip. Akıllı sözleşmelere kilitlenen sermaye, sektörde kilitli toplam değer (TVL) olarak biliniyor.

Gerçek kullanım senaryoları ve güçlü destek

Klaytn, halka arz edilmiş Güney Koreli internet devi Kakao tarafından oluşturulan esnek bir modüler ağ mimarisi. Asya teknoloji grubunun hisseleri; oyun, sohbet uygulamaları, taksi ve araç çözümleri, finans hizmetleri ve girişim sermaye kolu dahil olmak üzere geleneksel piyasadaki çeşitli alanlarla desteklenen 36 milyar dolar değerine ulaşıyor.

İşletmeler, Klaytn mimarisi üzerine inşa edilmiş hizmet odaklı blockchain çözümlerini özelleştirebilir ve çalıştırabilir. Otonom olarak çalıştırılan bu alt ağlara Service Chain deniyor ve tamamen özelleştirilebiliyorlar.

Ağ tamamen işlevsel ve DEX borsalarından, benzersiz token (NFT) pazarlarına, sosyal ağlara, teminatlı kredilere ve oyunlara kadar değişen merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) sunuyor. Örneğin Klaytn’in önde gelen dApp çözümü KlaySwap, geçen hafta 746 milyon dolar TVL değerine ulaştı ve 19 bin 840 aktif adrese sahipti.

Klaytn blog sayfasına göre ağ, oyun ve metaverse sektörlerine hizmet sağlamak için altyapısını geliştiriyor. Girişimler ikinci katman çözümlerini içeren açık kaynaklı araçlara ait geliştirici paketi sunmayı ve Ethereum Virtual Machine (EVM) uygulamalarına doğrudan destek eklemeyi içeriyor. Ek hizmetler arasında, yüksek potansiyele sahip projeler için yönetim ve finansal destek sağlamak da var.

Klaytn’in yol haritasında ikinci katman hizmet zincirlerinden yararlanarak diğer blockchain ağlarıyla birlikte çalışabilir köprülerden ve merkeziyetsiz depolama için Interplanetary File System (IPFS) ağ geçidini entegre ederek daha yüksek ölçeklenebilirlik seviyesine ulaştı.

Klaytn akıllı sözleşme mevduatları yüzde 24 arttı

KLAY fiyatında son 30 günde yüzde 15 gerileme olsa da, ağın TVL değeri aynı dönemde yüzde 24 arttı. Karşılaştırmak gerekirse, Arbitrum ölçeklendirme çözümü 1,7 milyar dolarda kaldı ve Polygon 15 Şubat’ta 4,65 milyar dolardan 3,35 milyar dolara düştü.

Klaytn üzerindeki toplam kilitli varlık miktarı (ABD doları). Kaynak: DefiLlama

Dolar bazında Klaytn’in 1,2 milyar dolarlık mevcut TVL’si, Ocak 2022’deki 1,35 milyar dolarlık zirvesinin yüzde 13 altında. Yine de bu sayılar, DeFi Llama verilerine göre toplam TVL’nin (Ethereum hariç) yüzde 2’sinden daha azını temsil ediyor.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Klaytn token bir ayda yüzde 15 düştü ancak TVL hala yüksek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!