Kazakistan Yasa Dışı Faaliyet Gösteren Kripto Para Madencilik Operasyonlarını Durdurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Enerji Bakanlığı, tespit edilen 13 yasa dışı kripto para madenciliği operasyonunun sonlandırıldığını duyurdu.

Kazakistan hükümeti tarafından 21 Şubat tarihinde yapılan resmi açıklamaya göre son 5 günde gerçekleştirilen denetimler sonucunda toplam 202 megawatt güç tüketimine sahip 13 yasa dışı kripto madencilik tesisi tespit edildi ve operasyonları durduruldu.

Son yıllarda giderek daha popüler hale gelen Bitcoin (BTC) madencilik sektörünü düzenleme çabalarının bir parçası olarak yasa dışı operasyonların durdurulduğunu belirten Kazakistan hükümeti, elektrik şebekelerinden tespit edilen yasa dışı madencilik çiftliklerinin operasyonlarını durdurma girişiminin devam edeceğini söyledi.

Yetkili kuruluşlar, yasadışı madencilik faaliyetlerinin tespit edilmesinin ardından operasyonel ve soruşturma faaliyetlerini yürütecek.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 8 Şubat tarihinde Maliye Bakan Yardımcısı Marat Sultangaziyev’in kripto madencilerinin güç tüketimi için fiyat artışları önermesiyle birlikte kripto para madenciliği konusunda kabine düzeyinde bir soruşturma emri vermişti.

Cumhurbaşkanı Tokayev madenciliğe karşı olmasa da ülkede bulunan madencilerin ruhsat almaları, elektrik faturalarını makul şartlarda ödemeleri ve vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Kazakistan Yasa Dışı Faaliyet Gösteren Kripto Para Madencilik Operasyonlarını Durdurdu isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan Yasa Dışı Faaliyet Gösteren Kripto Para Madencilik Operasyonlarını Durdurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!