Kanadalı Bitcoin Madencisi Hut 8, Dördüncü Çeyrekte Zarar Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Amerika’nın en büyük kripto para madencilerinden Hut 8 Mining, geçtiğimiz yılın son çeyreği için 114.2 milyon CAD’lik zarar açıkladı.

Hut 8 Mining tarafından bugün açıklanan bilgilere göre şirketin 114.2 milyon Kanada doları değerindeki kaybı büyük ölçüde maddi duran varlıkların yeniden değerlendirilmesinden kaynaklandı.

Nasdaq’a girmiş ilk Kanadalı madenci olan Hut 8 Mining, yine aynı çeyrek için 0,67 dolarlık hisse başına zarar açıkladı.

Şirketin çeyrek boyunca elde ettiği toplam gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 350 oranında artarak 57.9 milyon dolara çıktı.

Hut 8 Mining’in 2021 yılı genelinde 173.8 milyon dolar gelir elde ettiği öğrenilirken, tutulan varlıkların değerinde yaşanan kayıp ve madencilik yapmak için yapılan masraflar göz önüne alındığında, şirketin yıl genelindeki gelir maliyeti 85 milyon dolar oldu.

Kanadalı madenci, geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla 2,0EH/s’lik üretim kapasitesine sahipken, bu hash oranını 28 Şubat 2022 itibarıyla 2,5EH/s’ye çıkardı. Bu oranın, kalan sevkiyatların tamamlanmasıyla 3,55EH/s’ye çıkması bekleniyor.

Şirketin CFO’su Shane Downey, yeni nesil ekipmanların teslimatıyla birlikte ileride “daha verimli bir şekilde” madencilik yapmayı umduklarını söyledi.

Hut 8 Mining, borç olarak aldığı 2 bin adet bitcoin de dahil edildiğinde bilançosunda toplamda 5 bin 518 adet bitcoin tutuyor.

Kanadalı Bitcoin Madencisi Hut 8, Dördüncü Çeyrekte Zarar Açıkladı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kanadalı Bitcoin Madencisi Hut 8, Dördüncü Çeyrekte Zarar Açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!