Intel, Madenciler İçin Yeni “Chipset” Tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Intel, bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin madenciliği için özelleştirilmiş “blockchain accelerator (hızlandırıcı)” adını verdiği “chipset”ini tanıttı.

Intel, yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin birçok potansiyeli olduğunu ve özelleştirilmiş chipset’i piyasaya sürerek bu teknolojiye katkıda bulunmak istediğini söyledi. Bu chipset tanıtımıyla Intel’in, kripto para piyasasına adım atmış olduğu belirtildi.

Chipset, bilgisayarın anakartı üzerindeki temel ve bütünleşik arabirimleri yöneten ve bunlar arasındaki veri akışını sağlayan bir çeşit işlemcidir.

Kripto para madenciliğinin çok fazla enerji ve işlem gücü harcadığını belirten Intel, “blockchain accelerator” adı verdiği chipset’in ölçeklenebilir, sürdürülebilir ve enerji açısından daha verimli bilgi işlem çözümü olduğunu söyledi.

Şirket yeni çıkaracakları chipset ile alakalı detaylı bilgiyi, Şubat 2022’de düzenlenecek Uluslararası Katı Hal Devre Konferansı’nda (ISSCC) vereceklerini belirtti.

Intel Başkan Yardımcısı Raja Koduri konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Ürettiğimiz chipset’in, mevcut durumda kullanılan cihazlardan watt başına 1000 kattan daha fazla performans göstermesini bekliyoruz.

dedi.

Intel, yeni chipset’in 2022 yılı içerisinde piyasaya süreceğini belirtirken Argo Blockchain, BLOCK ve GRIID Infrastructure gibi şirketlerin şimdiden sipariş ettiğini söyledi.

Intel, Madenciler İçin Yeni “Chipset” Tanıttı isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Intel, Madenciler İçin Yeni “Chipset” Tanıttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!